SİVEREK
Giriş Tarihi : 30-08-2017 19:34   Güncelleme : 30-08-2017 19:34

Hayvan pazarında Kurban Bayramı yoğunluğu

Hayvan pazarında Kurban Bayramı yoğunluğu

Murat GÜYÜÇ - Türkiye'nin önemli ölçüde canlı hayvan ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da, kurban bayramına sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik artmaya başladı.

Tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da canlı hayvan pazarında küçükbaş kurbanlıklar 800 ila bin 200 liradan alıcı bulurken, büyükbaşlarda ise fiyatlar 7 bin-15 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Bayrama sayılı günler kala özellikle kırsal alandan getirilen hayvan pazarında renkli görüntüler yaşanırken yoğunluk sabahın erken saatlerinde başlıyor. Hayvan pazarında en büyük ilgiyi ise yaklaşık bin tonluk 'Prens' isimli tosun gördü.

Besici Bekir Narman yaklaşık iki yıldır hayvanı beslediğini söyledi. 12 bin liradan satışa çıkardıklarını belirten Narman, çok sayıda alıcının olduğunu söyledi.

Büyükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla düşüş yaşandığı dile getirilirken, fiyatlar nedeniyle büyükbaş kurbanlıklara rağbetin olduğu belirtildi.

Küçükbaşlarda fiyat arttı

Küçükbaş hayvan besicisi Eyüp İpeksatan, fiyatların geçen yıla oranla arttığını söyleyerek, "Şanlıurfa olarak Türkiye'nin canlı hayvan ihtiyacının karşılanmasında ilk sıralardayız. Geçen yıl 700-800 arasında olan fiyatlar bu yıl bin lirayı buluyor. İlk günler durgun olan piyasa son günlerde hareketlendi. Bayram tatilinin bayram öncesine denk gelmesi daha iyi oldu. Çünkü çalışanlar ancak tatilde gelip kurbanlık alabiliyor. Bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacak diye bekliyoruz" dedi.

Bakan'ın açıklaması piyasayı hareketlendirdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kurban Bayramı'nda satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu için satın alacaklarını açıklamasının üzerine piyasanın hareketlendiğini belirten İpteksatan, "Hayvan pazarlarının hareketlenmesinden elbette memnunuz. Umuyoruz ki bu yıl elde kalan kurbanlıklar olmaz, zaten kalanların da Bakan'ın açıklamasıyla alınacağını biliyoruz ki bu yıl her şey çok iyi" ifadelerini kullandı.

Pazar esnafı, son günlerde pazarda yoğunluk yaşandığını, bu yoğunluğun bayramın 3'üncü gününe kadar sürmesini beklediklerini dile getirdi.

AdminAdmin