SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-07-2018 19:28   Güncelleme : 26-07-2018 19:28

Her gün atlı arabasıyla günde yaklaşık 100 km yol kat ediyor

Her gün atlı arabasıyla günde yaklaşık 100 km yol kat ediyor

Mahmut İZGÖR - Siverek'te merkezinde yaşayan, her gün değişik kırsal mahallelere giderek çerçilik yapan Şeyhmus Çelik atlı arabasıyla günde ortalama 100 Km yol kat ederek ekmek kavgasını veriyor.

İlçede at arabasına yüklediği ev gereçleri ve benzeri eşyaları kırsal kesimlere götürüp satan çerçilik yaparak geçimini sağlayan Şeyhmus Çelik çerçiliği günümüze kadar taşıdı.

Kırsal kesimlerde yaz kış demeden at arabasına binerek onlarca kilometre giden yıllardır geçimini çerçilikle sağlayan Şeyhmus Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"15 yaşından beridir çerçilik yapıyorum.  Eskiden at arabası yoktu önce yaya olarak başladım sonradan da at aldım ata binerek köylere eşya satmaya gidiyordum.  Zamanla at arabası aldım ve o gün bugündür at arabasıyla kırsal kesimlere gider geçimim için satış yaparım. Malum yaz ayındayız havalar çok sıcak bizde kilometrelerce yol gidiyorum. Geçimin oldukça zor ama yinede bu  işi  ölene kadar taşımak istiyorum. Benzin fiyatları artınca da bende hala eski yöntemime devam etmek istedim. " dedi.

AdminAdmin