SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-01-2017 16:38   Güncelleme : 02-01-2017 16:38

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Yavuz Siverek’te

Yavuz sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya gelip ülke gündeminde ki sorunları değerlendirdi. İstanbul’da yaşanan terör olayını kınadı.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Yavuz Siverek’te

M. Şükrü DOLAŞ - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Yavuz Siverek ilçesine gelerek bir dizi görüşmelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuz ilk toplantısını ilçede görev yapan gazetecilerle yaptı. İlçenin hürriyet caddesinde bulunan bir otelde gazetecilerle bir araya gelen yavuz ülke gündemini değerlendirdi.

Yavuz gazetecilerle sohbetinde yeni yılın tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dileyerek dün gece geç saatlerinde İstanbul’da yaşanan terör olayını kınayarak şunları kaydetti” üzülerek belirteyim bu sabah itibariyle, çok üzücü bir olay yaşandı İstanbul’ da meydana gelen bir terör saldırısı yaşandı bu saldırının tetikçileri kim olursa, arkasında ki güçler emperyalist güçlerdir, her fırsatta Türkiye’nin karışacağını söyleyen, her fırsata burada iç karışıklık çıkacak diyerek konsolosluklarını uyaran emperyalist güçlerdir. Tetikçinin Milliyeti ne olursa olsun,asıl azım ettirici güç emperyalizmdir.Bizlerde bu tetikçinin dini milliyeti ne olursa olsun, hiçbir ayrımı gözetmeksizin bu katliamı gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. HÜDA PAR olarak hiçbir insanın tercih ettiği yaşam biçimiyle veyahut günahı sebebiyle öldürülmeyi hak etmediğini, insanların dini inancı veya yaşama biçimiyle ilgili ceza veya mükafatını Cenabı Allah olduğunu bununda ahirrete gerçekleşeceğini buna iman eden insanlar olarak niyet ne olursa olsun insanların öldürülmesin tasvip etmediğimizi belirterek bu terör olayını şiddetle kınıyoruz” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcısı yaklaşık iki saat süren toplantısında partisinin yeni anayasayla ilgili görüşlerini dile getirerek anada dilde eğitim hakkının anayasa güvence altına alınmasını önemine değinerek bunun toplumsal barış açısından önemi vurguladı.

Toplantı gazetecilerin soru ve cevap sohbetiyle sona erdi.

AdminAdmin