SİVEREK
Giriş Tarihi : 01-03-2018 22:36   Güncelleme : 01-03-2018 22:36

İHH İnsani Yardım Vakfından Siverek'te yaşayan Suriyeli muhacirlere yardım

İHH İnsani Yardım Vakfından Siverek'te yaşayan Suriyeli muhacirlere yardım

Mustafa ATLI - Suriye'de olaylar 6 yıldır devam ediyor. Bu süreçte en çok zararı siviller gördü. Resmi rakamlara göre 400 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ülkenin 20'den fazla bölgesinde yaşayan 1.5 milyon insana yardım ulaştırılamıyor. Özellikle çocuklar, kadınlar ve yaşlılar açlıktan dolayı ölüm riski ile hayatlarına devam etmeye çalışıyor.

Suriye'de savaşın başladığı dönemden beri mağdur halka yardım eli uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriyelilere umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, Siverek'te 'te yaşayan 250 Suriyeli aileye gıda, temizlik ve battaniye yardımı yapıldı.

İHH Siverek Gönüllüsü Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYAR DER) Başkanı Cevdet Ökenek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi insani yardım vakfı İHH Suriye savaşı öncesinde dünyanın birçok ülkesinde bulunan muzlulara yardım elini uzatmış, Suriye savaşının başlamasıyla birlikte İHH muhacir kardeşlerimize yardımcı oluyor Siverek'te yaşayan 250 muhacir ailemize   yardımda bulunduk yardımlarımız devam edecek Allah hiçbir kulunu vatansız ve muhacir bırakmasın" dedi.

AdminAdmin