SİVEREK
Giriş Tarihi : 04-04-2018 23:36   Güncelleme : 04-04-2018 23:36

İHH'nın desteğiyle Siverek'te yaşayan muhacir Suriyelilere giysi yardımı başladı

İHH'nın desteğiyle Siverek'te yaşayan muhacir Suriyelilere giysi yardımı başladı

Mahmut İZGÖR - İnsani yardım vakfı (İHH) 'nin Siverek'te yaşayan Muhacirlere yardımları devam ediyor.

Ülkelerinde ki kardeş kavgasından ve zalimlerin zulmünden kaçıp, Siverek 'e sığınan 3 bin Suriyeli muhacire giysi yardımı başladı.

Birçok Suriyeli muhacirin zor şartlar altında yaşadığının kendisinin de Suriyeli bir muhacir olduğunu belirten Nurettin Seyhanlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Biz Suriye'de zor koşullarda kalırken İHH insani yardım vakfı hep yanımızda oldu. Ben bir Kürt vatandaşıyım İHH yardım yaparken Arap, Kürt, Müslüman, Hıristiyan ayrımı yapmadan biz muhacirlerin yanında oldu. Biz Türkiye'ye Siverek ilçesine geldiğimizde de bize yardımları devam ediyor. Bundan önce gıda ve temizlik malzemesi yardımı yaptılar şimdi, giysi yardımı yaptılar. Ancak giysileri düzgün bırakacağımız yerimiz yok,  bulunduğumuz yere mahalle Muhtarımız Ahmet İnan bizlere ücretsiz tahsis ettiği bir yeredir bir aylığına bize tahsis etti Siverek'te yaşayan muhacirler olarak Belediyeden talebimiz bize yer tahsis etmesidir. Siverek Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Ökenek ile mavi Marmara gazisi Ramazan Baylan'ın yardım ve destekleriyle İHH'nin bizlere gönderdiği yardımları hak sahiplerini ulaştırabiliyoruz, Belediyemizden Suriyeli muhacirlerin sorunlarına eğilmelerini talep ediyoruz"  dedi.

AdminAdmin