SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-06-2017 00:30   Güncelleme : 28-06-2017 00:30

İl talebine farklı bir yöntem

Sivereki İl Yapma ve Kalkındırma Derneği eski Başkanı Koçali Aymaz Evinin dış kapısına "Siverek 82 plakası ile Siverek il olsun, hak yerini bulsun" yazısını yazdırdı

İl talebine farklı bir yöntem

Mustafa ATLI - Siverek 250 bini aşkın nüfusuyla birçok ilde büyük bir yerleşim yeri olup, 1926 yılına kadar geç Cumhuriyetin bir ili iken 1926 yılında çıkarılan teşkilatı mülkiye kanunuyla ilçe yapılarak Şanlıurfa’ya bağlandı. Siverekliler il olma mücadelelerini ve taleplerini her platformda gündemde tutmaya devam ediyor.

İlçede yaşayan bazı vatandaşlar iş yerlerinin camlarına ve araçlarının yapıştırdıkları çıkarmalarla il temalı tiyatro yarışmaları düzenleyerek il olma taleplerini gündemde tutmaya çalışıyorlar.

Siverek’i İl yapma ve Kalkındırma Derneği( SİVİL DER) in eski başkanı Koçali Aymaz il talebinin farklı bir yöntem kullanarak gündemde tutmaya başladı.

22 Yıl dernek Başkanlığı yapan halen derneğin fahri başkanlık görevini sürdüren Aymaz Ofis Mahallesinde bulunan evinin dış giriş kapısına ” Siverek 82 plakası ile Siverek il olsun, hak yerini bulsun” yazısını yazarak dikkat çekti.

Aymaz tüm Sivereklilere çağırıda bulunarak şunları kaydetti:

“Tarihi ve haklı bir mücadele yürütüyoruz. 1926 yılında elimizden alınan hakkımızın iadesi için mücadele veriyoruz Siverek il olana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Evimin giriş kapısına bu haklı talebi yazarak bu konuda kamuoyu oluşturmak amacındayım çağırım tüm Sivereklileredir bulunduğunuz her alanda il hakkımızın iadesini dile getirecek yazıları kapınıza evinizin ve iş yerlerinize asın ben dış kapıya yazarak bunu dile getirmeye çalıştım Siverekli kardeşlerimin bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

AdminAdmin