SİVEREK
Giriş Tarihi : 08-07-2018 20:47   Güncelleme : 08-07-2018 20:47

İnsani Yardım Vakfı İHH'nin yardımları devam ediyor

İnsani Yardım Vakfı İHH'nin yardımları devam ediyor

Mahmut İZGÖR - Ülkelerinden ki iç savaştan kaçıp, Siverek ilçesinde yaşamaya başlayan Suriyeli Muhacirler ilçeye geldikleri ilk günden itibaren gerek Siverekli hayırseverler gerekse insani Yardım vakfı (İHH) Muhacirleri bir gün olsun yalnız bırakmadı.

Siverek ilçesinde yaşayan Suriyeli Muhacirlerin, yaz aylarından dolayı ihtiyacı duyulan buzdolabı ile vantilatör İHH ve gönüllüleri tarafından karşılandı.

İHH Şanlıurfa bölge sorumlusu ile yerli ve yabancı gönüllüler hayırseverlerin bağışlarıyla alınan 36 buzdolabı ile vantilatörü hak sahiplerine teslim ettiler.

Kendiside Suriyeli olan İHH Siverek gönüllüsü Nurettin Şeyhan, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Allah İHH'den razı olsun, Suriye'de bulunduğumuz zor günlerde orada yanımızda oldu, ekmek bulamadığımız dönemlerde gıda ve su ihtiyacımızın dışında barıma ihtiyacımızı da karşıladılar Türkiye'ye adım attığımız ilk günden itibaren gerek hayırsever Siverek halkı gerekse İHH gönüllüsü olan Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYARDER)  üyeleri ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalıştılar Suriyeli vatandaşlar olarak İHH ve hayırsever gönüllülere Şükran borçluyuz, Siverek halkı kardeşliğini ispatladı. SİYAR DER Başkanı Cevdet Ökenek ile eski Başkan Ramazan Baylan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz"  dedi.

Suriyeli muhacirler İHH ile Siverek halkına ve teşekkür ettiler.

AdminAdmin