SİVEREK
Giriş Tarihi : 14-01-2018 23:32   Güncelleme : 14-01-2018 23:32

İstanbul'dan Siverek'e kardeşlik eli

İstanbul'dan Siverek'e kardeşlik eli

Mahmut İZGÖR - Siverek'in genç kanat önderlerinden eczacı Hasan İZOL ile gazeteci Şükrü DOLAŞ'ın başlattığı "Benimde bir hikâyem olsun" kitap kampanyasına destek veren Boğaziçi Kitabevi ile İstanbul Kuzey Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin bağışladığı kitaplar ilk köy ilk ve ortaokuluna teslim edildi.

İlçenin kırsal mahallesinde bulunan yaklaşık beş yüz ilk ve ortaokul öğrencisinin eğitimlerini sürdürdüğü Yumurtep İlk ve Ortaokul öğrencileri İstanbul'dan öğrenci kardeşlerinin gönderdiği hikaye kitapları sayesinde ilk kez hikaye okuma şansına sahip oldular.

Okul idarecileri kitap bağışının anlamlı bulduklarını, bu hikâye kitapları sayesinde öğrencilerinin Türkçe derslerinde daha başarılı olacaklarına dikkat çekerek kitap kampanyasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Okul öğrencilerinin bazıları el yazılarıyla kampanyayı Başlatan ezacı Hasan İZOL'a teşekkür mektubu gönderdiler.

Kitap Kampanyasını Başlatan Eczacı Hasan İZOL yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

"  Ağaç yaşken eğilir" atasözüyle hareketle öğrencilerimize daha küçük yaşta kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla böyle bir kampanya başlattık. Kampanyamıza ilk kitap desteği Boğaziçi Yayın Evinden geldi. İstanbul'un saygın kolejlerinden olan Kuzey Koleji  Okul Müdürü Meral POYRAZ hocamız önderliğinde  öğretmen ve öğrencileri büyük duyarlılık gösterdiler  kitap gönderiminde bulundular.İstanbul Siverek  arasında sevgi ve kitaptan oluşan kardeşlik köprüsünün kitaplarını hak sahiplerine teslim ettik kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

AdminAdmin