SİVEREK
Giriş Tarihi : 30-11-2018 23:08   Güncelleme : 30-11-2018 23:08

İstanbul'dan Siverek'e kardeşlik eli

Kolej öğrencileri Siverek'e kitaptan sevgi köprüsü kurdular

İstanbul'dan Siverek'e kardeşlik eli

Mahmut İZGÖR - İstanbul'da bulunan Kuzey Lisesi öğrencileri Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi öğrencileri için başlattıkları kitap kampanyası ile Siverekli kardeşlerinin eğitim gördüğü lisenin kütüphanesi için topladıkları kitapları Siverek'e gönderdiler.

İstanbul'da yaşayan Siverekli Eğitimci Arzu Kılıç'ın girişimleri sonucu, Kuzey Koleji Okul Müdürü Meral Erdoğan Poyraz'ın desteği, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla kitaplar toplandı. Kolejde Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi için kitap kampanyasının yanı sıra Siverek'te yoksul aile çocuklarına verilmek üzere üç poşetten oluşan giysiler Siverekli hayırsever Mustafa Kesenek tarafından Siverek ilçesine ulaştırıldı. Siverek Şehit Ali Öztürk Anadolu Lisesi Müdürü Başyardımcısı Şeyhmus Yeniköy yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Her şeyden önce Siverekli Eğitimci Arzu Kılıç ile Kuzey Koleji Okul Müdürü Meral Erdoğan Poyraz hanımefendilere öğrencilerim ve okulum adına teşekkür ediyorum. Gönderilen kitaplar içinde yaklaşık 150 roman, şiir, hikâyeden oluşan kitapları okulumuzun kütüphanesine yerleştirdik, diğer kitaplar ise 8 sınıflara yönelikti onları da başka bir ortaokulumuza verdik. Burada asıl olan kitap değil, burada asıl olan, öğrencilerin hiç görmediği sesini duymadığı öğrenci kardeşlerini düşünmeleridir, bu vesileyle İstanbul'dan Siverek'e kitaplardan oluşan bir sevgi köprüsünün kurulmasıdır, biz öğrencilerimize sevgiyi ve paylaşmanın değerini verebilirsek eğitimde başarıyı sağlamış oluruz" dedi.

AdminAdmin