SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-11-2017 22:42   Güncelleme : 22-11-2017 22:42

İyilik hareketi iyilikle ödüllendirildi

Hastane bahçesine iki kamelya yapan hayırsever vatandaşa plaket takdim edildi

İyilik hareketi iyilikle ödüllendirildi

Mustafa ATLI - Siverek Devlet Hastanesinin bahçesine iki kamelya yaptıran Siverekli hayırsever iş adamlarına baştabiplik odasında düzenlenen sade bir törenle plaket takdim edilerek yaptıkları hizmetten dolayı kendilerine teşekkür edildi.

Siverek Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Karaağaç hayırseverlere  hitaben  yaptığı konuşmada şunları kaydetti” Bugün bizim için mutlu bir gün. Çünkü Hastanemize iki adet kamelya yapan insanlarla beraber olmak onları tanımak bizleri çok mutlu etti. Sağlık alanında yapılacak bütün yatırımlar ve yardımlar insanlığın geleceğine yapılacaktır. Devlet olarak kamu alanında yatırımlar elbette ki yapılıyor. Asıl önemli olan Devletin yanında siz hayırseverlerin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde kurumlara her türlü desteği gerçekleştirmeniz. Siverek çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehir. Görev yaptığım günden beri şunu gördüm: Siverekliler insanlığa değer veren, insani değerleri ön plana çıkaran, birçok düşüncedeki insanları ortak yaşama paydası altında birleştiren bir medeniyet anlayışı geliştirmiş.

Hayır yapmak insanların diğer insanları kendi mutluluklarına ortak etmesidir. Ne mutlu eserleri var oldukça duayla anılarak isimleri ölümsüzleşenlere. Kâinat özü itibarıyla iyi olup iyilik üreten anlayışlar üzerine inşa edilmiştir. İyiliğin olduğun yerde kötülük üretilemez ve insanı insan yapan değerler tüketilemez. İyilik insanın varlığının ve varoluş gayesinin özüdür.  İyiliğinde, hayrında özünde fedakârlık vardır. Hiçbir karşılık beklemeden herkese fayda sağlayacak işler ancak fedakârlıkla yapılabilir.   Bugün bu fedakârlık örneğini sergileyen EMBA YAPI AİLESİ kendi dünyalıklarından ayırıp memleketi için, hastanesi için yapmış olduğu kimine göre küçük ama bizim için manevi değeri büyük olan hayırlı iş umarız diğer hayırseverlere önayak olur.  Bu tür hayırları yapanlar hepimizden çok yaşayacaklardır. Hiç kuşku yok ki aldığımız şeylerle geçici bir süre var oluruz, ama verdiklerimizle ebediyen yaşarız. Bu vesileyle EMBA YAPI AİLESİ için hazırlamış olduğumuz plaketleri, bu arada plaket dediysek öyle maddi değeri olan, görüntüsü şaşalı plaketler sanmayın. Tamamen yapılan işin gönül köşküne yakışır, ortamın ve hayırsever arkadaşlarımızın samimiyetine,  tevazuuna eşdeğer, ahşaptan, son derece zarif son derece gönül okşayıcı ve mütevazi plaketleri takdim ederken minnet ve şükran duygularımızı sunuyoruz” dedi.

AdminAdmin