SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-12-2017 22:27   Güncelleme : 10-12-2017 22:27

İyilik hareketi önderi İzol'dan eğitime destek devam ediyor

İyilik hareketi önderi İzol'dan eğitime destek devam ediyor

Mahmut İZGÖR - İzol Hilvan Bağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesine kitap bağışında bulundu.

Siverekli genç kanaat önderi Eczacı Hasan İzol son aylarda yürüttüğü sosyal sorumlulkuk çalışmalarıyla kısa sürede sadece Siverek ilçesinde değil ,çevre ilçelerde de gençlere yönelik eğitim ve yardımlaşma çalışmaları yaparak Şanlıurfa gençliğinin gönlünde taht kurdu.

Hasan İzol gazeteci Şükrü Dolaşla ile birlikte başlattığı "Çocuklar üşürse yüreğim üşür" bot ve kaban kampanyasında onlarca çocuğa bot ve mont sağlayan çalışması devam ederken, Hilvan ilçesinde bulunan liseli öğrencilerin talebi üzerine Bağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kütüphanesine kitap bağışında bulundu. Okul ideresi ve öğrenciler tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılanan İzol" Bölgede yaşanan tüm sorunların temelinde eğitimsizliğin yani cahilliğin bulunduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Bir çok gencimiz şunu düşünebilir" Ben üniversiteyi bitirdim, ne oldu?" Bence çok şey oldu,böyle düşünen o gencimizin sosyal ve kültürel anlayışında bir çok şey değişti. Eğitimi ışığı hiç sönmeyen bir güneş gibi görmeliyiz.Sadece okullarda ders görerek eğitimli olunmaz,benden sizlere tavsiye sürekli okuyun okudukça yeni dünyalar keşif edeceksiniz.Burda yeri gelmişken tüm aydınlarımıza kanat önderlerimize bir çağırıda bulunmak istiyorum;gençlerimizi aydınlatmak için çaba gösteriniz. imkanınız yoksa bile yardımı dokunabilecek insanlarla iletişime geçiniz. maddeci, çıkarcı, cühela yetişen gençliğe örnek olmak için elinizden kitap düşürmeyin. okuyun ve okutun. ruhuna dokunun, gaflet uykusundan uyandırın. cehaleti kırmak için el ele vermeliyiz, unutmayın.yarınımızn umudu dedğimiz çocuklara kendi çocuklarımıza, kardeşlerimize sahip çıkar gibi çıkmalıyız, gençlerimizi her anlamda yanlız bırakmamalıyız" dedi. Konuşmasının ardından öğrencier tarfından ayakta alkışlanan Genç Önder İzol, sorunlarınızın çözümü için beni her saat arayabilirsiniz ben sizlerin ağabeyiyim sorunların çözümü ve eğitime katkılarımım devamı için elimden geleni yapacağım" diyerek okuldan ayrıldı.

AdminAdmin