SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-01-2019 23:25   Güncelleme : 02-01-2019 23:25

Kale çevresindeki evler kamulaştırılacak

Kale çevresindeki evler kamulaştırılacak

Mahmut İZGÖR - Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda Siverek'in tarihi kalesi çevresinin kamulaştırılacağının müjdesini verdi.

Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, toplantıda söz alarak şu ifadeleri kullandı:

"Siverek Kalesi'nin çevresinde bulunan yapılar vatandaşlarımızı mağdur edip, tehlike oluşturmaktadır. Kalenin etrafında bulunan 132 yapının acil bir şekilde kamulaştırılması gerekmektedir. Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Bakanlığımızın maddi ve teknik destek vermesi gerekmektedir."

Başkan Vekili Hatipoğlu'nun bu talebine cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Siverek Kalesinin etrafında bulunan evlerin can ve mal güvenliği tehlike altındadır. Bu tehlikeyi bitirmek adına belediyemize rezerv alan tahsisi yaparak hem maddi hem de teknik destek vererek kentsel dönüşümü hızlandırıp, kale etrafında bulunan riskli yapıların çözüme kavuşmasını sağlamış olacağız" dedi. 

TOKİ İşbirliği İle Vatandaşlar Ev Sahibi Yapılacak

Kentsel dönüşüm kararlarının alındığı toplantıda Sayın Kurum, kentsel dönüşümün uygulanacağı alanlarla için belediye TOKİ işbirliği ile vatandaşlarımız ev sahibi olabilecek.

Öte yandan Siverekli vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda ise şunları kaydettiler:

"Her seçim döneminde Tarihi Siverek kalesiyle ilgili siyasilerin çeşitli vaatlerde bulunduklarını, tarihi Siverek kalesinin kent insanına kazandırılmasını talep ettiler.

AdminAdmin