SİVEREK
Giriş Tarihi : 14-08-2017 20:33   Güncelleme : 14-08-2017 20:33

Kara taşa hayat veren eller

Koçali baba türbesinde yapılan yenileme çalışmalarında taş ustalığının güzel örnekleri sergileniyor

Kara taşa hayat veren eller

Mahmut İZGÖR - Bir zamanlar Siverek’in evleri iş yerlerinin temel ve yapılarında kullanılan kesme Karataşlar günümüzde yapılarda tekrar kullanılmaya başlandı.

Siverek Belediyesi park ve Bahçeler müdürlüğün tarafından alanı genişletilip çevre düzenlemesi yapılan Koçali Baba türbesinin giriş kapıları  kesme karataştan yapılıyor.

Koçali baba türbesinin içinde tarihi dokuya sadık kalarak yapılan taştan çeşmelerin görüntüsü çevresi yenilenen türbeye farklı bir güzellik katıyor.

Kırk yıldır Siverek'te taş ustalığı yapan, bölgede taşlara hayat veren usta olarak tanınan Mahmut Selaniş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Türbenin girişlerine Osmanlı döneminden kalma yapıların benzeri giriş kapılarını yaptık ayrıca yine Osmanlı mimarımsının güzel örneklerinden taş çeşmeler  yapıyoruz. Son yıllarda Siverek'te gerek yapılarda gerekse bahçe duvarlarının çevrilmesinde bazalt taş kullanılarak bahçeler korunurken bahçe giriş kapıları taştan Osmanlı mimarisine uygun olarak yapılıyor taş işçiliğine ilgi her geçen gün artıyor" dedi.

AdminAdmin