SİVEREK
Giriş Tarihi : 15-01-2017 23:49   Güncelleme : 15-01-2017 23:49

Kayak merkezine sosyal tesis talebi

Kayak merkezine sosyal tesis talebi

Şükrü DOLAŞ - Cuma SARI - Siverek ilçesinin sınırları içinde bulunan ve ilçeye 45 kilometre mesafede olan, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek kayak merkezi olması nedeniyle kış aylarında hafta sonlarını ve tatil günlerini geçirmek isteyen çok sayıda kayaksever, günü birlik Karacadağ kayak merkezine gidiyor.

Siverekli vatandaşlar günü birlik kayak merkezine gidiş ve gelişlerinin kendilerini yorduğunu, zaman kısıtlı olduğu için kayak merkezinden keyif alamadıklarını belirtti.

Her hafta sonu kayak merkezine ailesiyle birlikte gittiğini belirten İrem Başeski yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Bölgemizde insanlarımızın dinlenip stres atacakları ortamlar yok. Karacadağ kayak merkezi kış turizmi açısından önemli olmasına rağmen bugüne kadar burada ciddi bir yatırım yapılmadı. Bu bizim için iyi olmadığı gibi kayak merkezinde tanıştığım Mardin, Batman illerinden gelen arkadaşlarda sosyal tesis ve konaklama olmadığı için ancak dağda birkaç saat kalabiliyor. Oysa burada konaklama tesisi yapılacak olsa insanlar gecenin sessizliğine kar ve rüzgârın sesini dinleyerek günlük streslerini atabilirler. İnsanlarımızın dinlenmeye, eğlenmeye ihtiyaçları var. Yetkililerden, Büyükşehir Belediyesinden bölgeye yatırım yapmalarını bekliyoruz. Burası çok güzel bir yer, bu güzelliği insanlarımıza armağan etmemiz gerekiyor."

Kayak merkezi işletmecisi Orhan Atilla Karacadağ kayak merkezinin bölgenin tek kayak merkezi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Buraya gelen insanların tek isteği konaklama tesisinin yapılması ve mevcut sosyal tesislerin geliştirilmesidir. Pist alanı genişletilse konaklama tesisi yapılsa insanlarımız sadece hafta sonu değil günlerce burada dinlenirler."

AdminAdmin