SİVEREK
Giriş Tarihi : 13-01-2017 23:46   Güncelleme : 13-01-2017 23:46

KENDİ KÜÇÜK YÜREĞİ KOCAMAN - Biriktirdiği 5 günlük harçlığını zarfa koyarak Halep’e bağışladı

KENDİ KÜÇÜK YÜREĞİ KOCAMAN - Biriktirdiği 5 günlük harçlığını  zarfa koyarak Halep’e bağışladı

Özel Haber Cuma SARI- Mevlüt BAYRAKTAR-Şanlıurfa Valiliğince "Kardeşlik adına Haleplilere bir nefes ol" sloganıyla başlatılan kampanyaya Siverek ilçesinde 5 günlük harçlığını gönderen 2’inci sınıf öğrencisi Abdulkadir Eroğlu, zarfa, parayla birlikte herkesi duygulandıran bir not koydu.

Başlatılan kampanya kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen zarfları toplayan Selçuk İlkokulu idarecileri, bir zarfın içerisindeki 5 lira ile birlikte not buldu. Okul yönetimi, kısa sürede notu yazan öğrencinin Abdulkadir Eroğlu olduğunu belirledi.

Küçük Abdulkadir 5 lira ile birlikte zarfa koyduğu notta şunları yazdı: “Halepli kardeşlerim elimden bu kadarı geldi. Beş günlük harçlığımı sizlere gönderiyorum. Babam borçludur, evimiz yok, babam ev almaya çalışıyor. İsterdim ki bir torba un alayım, Halepli kardeşlerime sofrasında ekmek olsun. Allah yardımcınız olsun. Âmin.”

2 sınıf öğrencisi Eroğlu, televizyonda izlediklerine üzüldüğünü belirterek, “Babamın verdiği harçlıkları biriktirdim. Halepli kardeşlerime gönderdim. Ben onları çok seviyorum televizyondan her gün görüyorum. Orada büyük bir savaş var, çocuklar ölüyor. Ağlıyorlar, ben onlara çok üzülüyorum. Onlara harçlıklarımı gönderdim, oyuncak alsınlar, sevinsinler” dedi.

Zarfta para ile birlikte notu görünce şaşırdığını söyleyen okulun müdür yardımcısı Mehmet Şengönül şunları kaydetti: “Yardım amaçlı toplanan zarfları incelediğimizde, ikinci sınıf öğrencimiz Abdulkadir’in yazmış olduğu cümleler beni ve öğretmen arkadaşlarımı çok duygulandırdı. Notta beş günlük harçlığını topladığını, babasını borçlu olduğunu, daha çok yardım etmek istediğini anlatıyordu.”

Okul idaresi Abdulkadir’in Fırat Mahallesinde üç kardeşiyle birlikte yaşadığı evi ziyaret etti. Anne ve babasıyla görüşen yöneticiler, bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Notu yazan Abdulkadir’in babası Cumali Eroğlu, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Baba Eroğlu, “Ben işçi bir insanım, oğlum okula giderken günde 1 lira kendisine harçlık veriyordum. Oğlum 5–6 günlük harçlığını toplamış, Halepli kardeşlerine göndermiş. 7 yaşındaki bir çocuk Suriyeli kardeşlerini zorda olduğunu düşünüp harçlığını onlara gönderiyorsa bu çok gurur verici bir durum. Ben kalıpçılık yapıyorum, günde 50–60 lira kazanıyorum. Oğlumla gurur duyuyorum” diye konuştu.

AdminAdmin