SİVEREK
Giriş Tarihi : 08-02-2019 21:33   Güncelleme : 08-02-2019 21:33

Kermes geliriyle Afrika'da su kuyusu açtırdılar

Kermes geliriyle Afrika'da su kuyusu açtırdılar

Mahmut İZGÖR - Siverek’te imam hatip lisesi öğrencileri, kermesten elde ettikleri gelirle Afrika'da su kuyusu açtırdı.

Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, geçen yıl düzenledikleri 3 günlük kermesten elde ettikleri gelirle su kuyusu açtırmak için İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) başvurdu.

Mali'deki Sikasso şehrine bağlı 140 ailenin yaşadığı ve en yakın su kuyusunun 12 kilometre uzaklıkta olduğu Bablena köyünde yapılan saha çalışmasının ardından kuyu açma çalışmasına başlandı. Sondajın tamamlanmasıyla köy halkına yetecek seviye temiz kaynak suyuna ulaşıldı.

Köy halkı ve İHH Afrika yetkililerinin katılımıyla düzenlenen törenle kuyu açılışı yapılarak hizmete açıldı.

Kermesin öğretmen, öğrenci ve velilerce düzenlendiğini belirten okul müdürü Mustafa Karael, "Kermesten elde gelirlerle Afrika ülkesi Mali'deki bir köyde kuyu açıldı. Bu köy 130 kilometre şehir merkezinde uzak ve en yakın su kaynağına ise 12 kilometre uzaklıkta olan bir yer. Gayretlerin sonunda orada bir su kuyusu açıldı. Oradaki insanlar temiz ve sağlıklı suya kavuştu. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Afrika'daki su sorununun üzücü olduğunu dile getiren 11. sınıf öğrencisi Esra Koyu, "Arkadaşlarımız ile bu konuda ne yapabiliriz diye düşündük. Çünkü Afrika'da suya muhtaç insanlar var ki susuzluktan ölenler var. Biz burada rahatken orada su sıkıntısı çekilmesine gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız kermesin ardından su kuyusu açılmış, çok sevindik." dedi.

Kermesin tek amacının su kuyusu açtırmak için yapıldığını söyleyen Kübra Karaburç, "Oradaki koşullar çok zor ki biz burada bir gün susuz kalınca çok zorlanıyoruz. Öğretmenlerimizin de desteğiyle okuldaki tüm arkadaşlarımız kermese yiyecek ve içecek getirdi. Halkta buna dahil oldu ve iyi bir gelir elde edip Afrika'da su kuyusu açtırdık." ifadelerini kullandı.

11. sınıf öğrencisi Berfin Kırtı ise düzenledikleri kermese sarma getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Oruç ayında susadığımızda susuzluğun ne kadar zor olduğunu anladık ve bir kermes düzenledik. 3 gün süren kermesten elde ettiğimiz geliri Afrika'ya gönderdik. Gelen videoları izleyince çok duygulandık."

AdminAdmin