SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-02-2019 23:58   Güncelleme : 22-02-2019 23:58

Kırsal mahalle öğrencileri sizlerden kitap bekliyor

Kırsal mahalle öğrencileri sizlerden kitap bekliyor

Mahmut İZGÖR - Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine bağlı 300 öğrencinin eğitim gördüğü Hoşin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri yeni kurdukları okul kütüphanesi için "bir kitabım olsun, bir kitapta siz bağışlayanı" isimli kitap kampanyasını başlattılar.

İLK KEZ BİR KÜTÜPHANELERİ OLDU

Büyükşehir yasasından önce Hilvan ilçesinin en büyük ve en eski köylerinden biri olan Hoşin Köyü Büyükşehir yasasıyla birlikte, Hilvan'ın yeni bir mahallesi oldu. Mahallede 300 öğrencinin eğitim gördüğü İmama Hatip ortaokulu bulunmasına rağmen okulun kütüphanesi bulunmuyordu. Okul idaresi ve öğrenci velileri kendi imkânlarıyla okula bir kütüphane yaptırdılar, yeni yapılan kütüphanenin kitap ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan kampanyayla tüm kitapseverlerden kitap desteği bekleyen öğrenciler bizimde artık bir kitabımız olsun diyorlar.

MAHALLE SAKİNLERİ" ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GİBİ CAHİL KALMASIN"

Hilvan İlçesinin kırsal alanında bulunduklarını belirten öğrenci velileri tüm kitapseverlere çağırıda bulunarak şunları kaydettiler:

" Bizim zamanımızda eğitimin ve kitap okumanın önemi bu kadar bilinmiyordu. Tüm çabamız çorcuklarımızın bizim gibi cahil kalmaması tüm hayırseverlerden Hoşin Ortaokuluna kitap bağışlamalarıdır. İsteyen vatandaşlar kitapları Hilvan Meslek yüksek okul adresine gönderebilirler şimdiden desteklerinden dolayı herkese teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundular.

AdminAdmin