SİVEREK
Giriş Tarihi : 06-01-2019 22:49   Güncelleme : 06-01-2019 22:49

Mavi Marmara gazisi İsrail vahşetini anlattı

Mavi Marmara gemisi gazilerinden Ramazan Bayrak Hilvanlı gençlerle bir araya geldi

Mavi Marmara gazisi İsrail vahşetini anlattı

Mahmut İZGÖR - Mavi Marmara Gazilerinden Siverekli Ramazan Baylan Hilvan Türkiye Gençlik Vakfının davetlisi olarak gençlerle bir araya geldi.

Türkiye Gençlik Vakfı Hilvan Şubesi tarafından organize edilen sohbet toplantısına katılan Baylan'ın sohbeti sırasında duygusal anlar yaşandı.

Baylan Mavi Marmara gemisinin ambargoyu delmek amacıyla yol aldığın bundan Siyonistlerin korku ve paniğe kapıldığını mavi Marmara gemisine vahşice saldırdıklarını şehit ve gazilerin ölümüne direndiğin hatırlatıp, addet o vahşet dolu anları yeniden yaşadı. Sohbetti sırasında bazı gençlerin anlatımlardan etkilenip duygusal anlar yaşandığı gözlemlendi.

Mazlum Filistin halkının içinde bulunduğu zorlu yaşamı, çileyi anlatan Baylan, "Başta Orta doğu coğrafyasında ve Dünyanın her yerinden Müslüman kanının aktığını söyleyen Baylan, hiçbir baskı hiçbir şiddet gerçek bir müslümanın yüreğinde ki iman gücüne sekte olamaz bir gün mutlaka mazlum Müslüman halkların ve Filistin halkının zulüm ve baskılardan kurtulacağını"  söyledi.

Sohbete katılan gençler, sohbetin sonunda mavi Marmara Gazisi Ramazan Baylan ile harta fotoğrafı. Çektirdi. Gençler daha öce basından mavi Marmara gemisine yapılan İsrail baskının  basından okudukların  ancak  mavi Marmara gemisinde  o anların canlı tanığıyla ilk kez tanışıp  dinlediklerini sohbettin kendi  açılarından çok yararlı olduğunu belirtiler.

AdminAdmin