SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-11-2020 02:52   Güncelleme : 02-11-2020 02:52

Mehmetçik, bedensel ve görme engellileri sevindirdi

Mehmetçik, bedensel ve görme engellileri sevindirdi

Mahmut AYATA - Siverek’teki bir grup komutanın kendi imkanlarıyla temin ettiği akülü sandalye ile görme engelli bastonlar ihtiyaç sahiplerine verildi.

107'nci Topçu Alayı'nda görevli rütbeli askerlerin kendi aralarında topladıkları parayla aldıkları tekerlekli sandalye ve görme engellilerin kullandığı bastonlar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Doğuştan dirençli epilepsi hastası 17 yaşındaki Zeynep Ayata ve ailesinin de katıldığı programda akülü sandalye sevinci gözlerine yansıyan engelli kız, komutanlara teşekkür etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin milletin bağrından çıktığını unutmadığını dile getiren 107. Topçu Alay Komutanı Albay Recep Çalışkan, "Siverek ilçemizde halkımıza ne gibi bir faydamız, yararımız olur diye düşünerek tamamen gönüllülük esasıyla personelimizin kendi gönlünden kopan miktarda bir yardım toplamak suretiyle katkıda bulunmayı amaç edindik. Bu maksatla Zeynep kızımıza ve 7 görme engelli vatandaşımıza baston alarak yardımda bulunduk." dedi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle akülü sandalye alamadıklarını belirten anne Sevgi Ayata, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Zeynep'i uzun zamandır temiz hava alması için dışarı çıkaramıyordum ve hep evde kaldık. Kızım doğuştan dirençli epilepsi hastası ve 17 yıldır çekiyoruz, yükümüz çok ağır. Öncelikle akülü sandalye için komutanlarımıza, kaymakamımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah hiç kimseyi evladı ile sınamasın. Çok zor bir durum, bunu dile getirmek mümkün değil, ben gördüm Allah kimseye yaşatmasın." dedi.

Kalp Gözü Görme Engelliler Derneği Mehmet Canlı'da komutanların engellilere yönelik duyarlılıklarından ve yanlarında olmalarından ötürü teşekkür etti.

Programa Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, engelli aileleri ile komutanlar katıldı.

AdminAdmin