SİVEREK
Giriş Tarihi : 21-06-2018 20:05   Güncelleme : 21-06-2018 20:05

Mesleğin son ustaları çırak bulamıyor

Bir zamanlar altın bilezik olarak değerlendirilen mesleklere ilgi yok

Mesleğin son ustaları çırak bulamıyor

Mustafa ATLI - Bir zamanların altın bileziği olarak değerlendirilen mesleklere vatandaşlar ilgi göstermediği için mesleğin son ustaları mesleklerinin son dönemlerini yaşıyorlar.

Terzilik, kunduracılık, kalaycılık, sıcak demircilik palancılık gibi meslekler bir zamanlar Türkiye'nin tamamında olduğu gibi, Siverek ilçesinde de artık rağbet görmediği için bu meslek ustaları çırak bulup yeni ustalar yetiştiremiyor.

Teknolojiye direnen meslek erbapları, mesleklerinin son demini yaşarken fabrikasyon ürünlerin mesleklerini öldürdüğünü düşünüyorlar.

Eli yıldır demirciler çarşısında sıcak demircilik yapan bu güne kadar çok sayıda çırağı ustalığa terfi ettiren Sabri Baran yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Bir zamanlar vatandaşlar  çocukları meslek öğrensin diye bize getirdiklerinde şunu   derlerdi "usta eti senin kemiği benim" artık kimse çocuklarını bu ölü meslekleri öğrensin diye çırak olarak bize  getirmiyor, bizde mecburen bu işi yapıyoruz ekmek davası gerçi meslekte de ekmek  kalmadı ama başkada çaremiz kalmadı biz mesleğin son ustalarıyız" dedi.

AdminAdmin