SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-08-2018 20:33   Güncelleme : 10-08-2018 20:33

Mesleklerin son ustaları İŞKUR’dan destek bekliyor

Mesleklerin son ustaları İŞKUR’dan destek bekliyor

Stajyer muhabir Şerife KURT - Siverek'te yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan sıcak demircilik mesleğinin ustaları İŞKUR' dan yetiştireceği yeni meslek ustaları için eleman desteği bekliyorlar. Sosyal güvenliklerinin olmasını isteyen meslek ustaları mesleği gelecek kuşaklara aktarmak için devletten destek bekliyorlar.

50 yıllık demir ustası olan Enver Baran şeytan küçesinde (kapalı çarşı) esnaflara ait bir alanın açılması gerektiğini, mesleklerini ileri taşıyacak çırak yetişmek istediklerini fakat bunu sigortası olmadığından çırak bulamadığını bu konuda, toplum yararına çalışma programı kapsamında İŞKUR' dan destek beklediğini dile getirirken şunları söyledi:

" 10 yaşından beridir bu işi yapıyorum. Ben isterim ki yok olmaya yüz tutmuş esnaflar için ayrı bir çalışma alanı yapılsın. Biz esnaflar bir araya gelerek esnaf ve sanatkârlar derneğini kurduk. Amacımız yeni, atik ve çalışkan çıraklar yetiştirmek fakat bunun içinde önce çırakların sigortasını yatırmamız şart bu desteği İŞKUR dan bekliyoruz "dedi.

"KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN TANITMA KARTI TALEP EDİYORUZ"

Baran, devlettin kendilerini desteklemesi halinde mesleği gelecek kuşaklara aktarıp yok olmasını önleyebileceğinin belirterek şöyle devam etti:

"Her esnafın kendine ait tanıtma kartı olursa devlet mesleği ileri taşıyacak yeni nesiler sahip çıkacak. Devletin bize destek çıkmasıyla beraber bizler mesleği ileri taşıyıp gelecek kuşaklara aktarabileceğiz. Bu nedenle kültür bakanlığından tanıtma kartı talep ediyoruz. Mesleğinin yok olmaması için emekli olup da hala çalışan onlarca esnaf var" dedi.

AdminAdmin