SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-11-2017 22:19   Güncelleme : 26-11-2017 22:19

Meslektaşları ve öğrenciler şehit öğretmen için türkü söyledi

Meslektaşları ve öğrenciler şehit öğretmen için türkü söyledi

Nuri ÇELİK - Gürakar ilk ve ortaokulu Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın için türkü söyledi.

16 Haziran tarihinde PKK tarafından şehit edilen öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Gürakar ilk ve ortaokulunda bir grup öğretmen ve öğrenci kendi besteledikleri türküyü seslendirdi.

Müzik öğretmeni Esra Çelik'in şefliğinde sabah saatlerinde düzenlenen törende kendi besteledikleri türküyü seslendiren koro, türküyü şehit öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke'ye adadı.

Büyük beğeni toplayan türküyü besteleyen ve koronun şefliği yapan müzik öğretmeni Esra Çelik, "Dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr, en saygın unsurlarıdır. Bizler bu koroyu Şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz öğretmenlerimizi anmak ve alışılagelmiş öğrenci korosu kurmak yerine öğretmen kadromuzla çalışmayı tercih ettik. Gerek öğrenciler, gerek öğretmenler el ele verip, toplumumuzun temeli taşı, geleceğin temelini atacak olan bütün Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladık. Şehit öğretmenlerimizin ailelerine rahmet ve sabır diliyoruz. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz ölümsüzdür" dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin duyarlılığı için teşekkür eden okul müdürü Özgür Ercek, meslektaşlarını unutmayacaklarını söyledi.

AdminAdmin