SİVEREK
Giriş Tarihi : 29-01-2018 22:28   Güncelleme : 29-01-2018 22:28

Milletvekilimiz Gülpınar'ın desteğiyle Siverek'te derslik sorunu çözülüyor

Siverek'te 600 kişilik 3 öğrenci pansiyonu, 100 yataklı öğretmen evi ile 480 yeni derslik yapılıyor

Milletvekilimiz Gülpınar'ın desteğiyle Siverek'te derslik sorunu çözülüyor

Mahmut İZGÖR - Siverek'in en büyük sorunlardan biri yetersiz okul ve derslik sorunuydu. Çok değil iki yıl önce liselerde bile her sınıfta 70 öğrenci eğitim görmek zorunda kalıyordu.

Doğum oranının Türkiye ortalamasının çok üstünde olan Siverek'te her yıl 200 yeni dersliğe ihtiyaç duyuluyordu.

Milletvekili seçildiği günden bu güne kadar Siverek'in temel sorunlarıyla ilgilenen, temel sorunların başında eğitimde yaşanan okul ve derslik sıkıntılarını aşmak amacıyla özel bir çaba gösteren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Avrupa Birliği Uyum Komisyon Başkanı Mehmet Kasın Gülpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan İlçe milli eğitim müdürü Nuri Kapanoğlu'nun çabalarıyla ilçede yapımı devam eden eğitim kompleksi ile ihalesi yeni yapılan 200 kişilik üç ayrı pansiyon olmak üzere toplamda 600 kişilik öğrenci mansiyonu merkezde ve kırsalda yapılacak yeni okullarla öğrenciler uzak taşımalı eğitim alanları yerine kendi bölgelerinde ihalesi yapılan 17 yeni okul ile merkezde yapılacak 4 yeni lisenin 100 yataklı sosyal tesisleri olan öğretmen evinin ihalesi yapıldı.

Siverek AK Parti ilçe gençlik kolları 5 olağan kongresine katılmak için Siverek'e gelen Şanlıurfa milletvekili Avrupa Birliği Uyum komisyonu başkanı Mehmet Kasım Gülpınar yaptığı konuşmada Milletvekili olarak gençliğe ve gençliğin eğitimine okumasına büyük önem verdiğini belirterek şunları kaydetti:

" Gençlerimizin eğitim sorunları ve okumaları benim için yol çalışmalarından önemlidir. Gençlere tavsiyem okumaları ve eğitimlerine devam etmeleridir, gençlerin bir ağabeyi olarak eğitimli bir gençlik için elimden ne gelirse yapmaya devam edeceğim, ilçemizde ki eğitim yatırımları ve  sorunlarının takipçisi olacağım"  dedi.

Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın yoğun çabalarıyla Siverek'te eğitim alanında dev yatırımlar yapıldığının belirten İlçe Milli Eğitim müdürü Nuri Kapanoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"  Bilindiği gibi eğitimde en temel sorunlarımız derslik sorunlarıydı, milletvekilimize derslik ihtiyaçlarını ilettik. Derslik yetersizliğinde kırsal alanda eğitimlerine devam eden yavrularımız yerleşim alanlarından çok uzak taşıma merkezlerine gidiyorlardı yeni projeler hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığımıza sunduk milletvekilimizin yardım ve destekleriyle kırsalda 17 yeni okulun ihalesi yapıldı. Siverek kentinin bir temel ihtiyacı da öğretmen evi ihtiyacıydı, gün boyu çocuklarımızın eğitimleriyle ilgilenen öğretmenlerimizin günün stresini atacakları bir öğretmen evimiz yoktu mevcut öğretmen evi ihtiyaca cevap vermiyordu. Yine milletvekilimizin desteğiyle 100 yataklı kafesi, lokantası tüm sosyal tesisleri olan modern bir öğretmen evinin yapılması için ihalesi yapıldı. Ayrıca kırsal alanda ve dışarıdan gelip eğitimlerini ilçemizde sürdürecek öğrenciler için 200 yataklı 3 ayrı pansiyon toplamda 600 öğrencimizin yaralanacağı pansiyon ihalesini yapıldı. İlçe genlinde yapımı devam eğitim kompleksi ve yeni dersliklerle birlikte 2019 yılına kadar 480 yeni derslik eğitimin hizmetine sunulacak. Yine ilçemizde dev bir eğitim merkezi olan eski endüstri meslek lisesi 40 derslik 6 atölye 300 kişilik konferans salonuyla birlikte tamamlandı bu okulumuzun yeni isminin Ertuğrul Gazi mesleki ve teknik lisesi olması için il milli eğitim müdürlüğüne teklif verdik, eğitim alanında ki yeni projelerimizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam edecek"

AdminAdmin