ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 16-08-2019 19:40   Güncelleme : 16-08-2019 19:40

Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi Şanlıurfa'da

Milli Savunma Bakanı Akar ve komuta kademesi Şanlıurfa'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile kuvvet komutanları, Şanlıurfa'ya geldi.

Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ı uçakla GAP Havalimanı'na geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindekiler, Vali Abdullah Erin, 2. Ordu Komutan Vekili Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Akar ve TSK'nın komuta kademesinin bölgedeki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunacağı öğrenildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "ABD ile koordineli bir şekilde Suriye kuzeyinde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında; Şanlıurfa'da kurulacak Müşterek Harekat Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Dün Şanlıurfa'da kurulan harekat merkezinde koordine faaliyetlerini tamamlayan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty başkanlığındaki ABD askeri heyeti, bugün temaslarda bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargahını ziyaret etmiştir." ifadeleri kullanıldı./Haber Merkezi

AdminAdmin