SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-07-2019 18:57   Güncelleme : 10-07-2019 18:57

" Öğretmenlerin öğretmeninden" Siverek LGS birincisine ziyaret

Mahmut İZGÖR - 1 Haziran 2019' Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS)  sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözler sınavdan tam puan alan öğrencilere çevrildi.

Siverek Ortaokulu öğrencisi Helin Sude Ağaçhanlı LGS' de 90 sorunun tamamını doğru cevaplayarak tam 500 tam puan alarak 565 kişinin arasına girerek Siverek birincisi oldu.

Siverek devlet okullarından Siverek Ortaokulu öğrencilerinden Helin Sude Ağaçhanlı, LGS' de gösterdiği bu büyük başarıyla hem okulunun hem de ailesinin gururu oldu.

LGS' de büyük başarı gösteren Helin Sude Ağaçhanlı'yı "öğretmenlerin öğretmeni" olarak bilinen emekli öğretmen Fatma Zehra Kutay ve öğretmenleri oldu.

Başarı gösteren öğrenciyi evinde ziyaret eden Kutay, hasta annesine geçmiş olsun dileklerini sunup, başarılı öğrenciyi alnından öptü.

Kutay ziyaretinin ardından şu açıklamalarda bulundu: " eğitim yaşantımı devam ediyorum, eğitimle ilgilenmediği bir gün yok. Geçmişte görev yaptığım okullarda okuma yazma kursları açıp kadınların bilinçlenmesini sağlarken annelere mutlaka kız çocuklarının okutulması gerektiğini ev ev dolaşarak anlatmaya çalıştım. Bu gün baktığımızda Siverekli kızlar Sınavlarda Türkiye birincisi oluyor. Bu durum en çok bana gurur veriyorum, Siverekli kızların bu güne gelmesi için kim mücadele vermişse tebrik ediyorum. Her öğretmen çevresinde ki insanlara azda olsa eğitim verip katkı sunuyorsa ben tüm kızlarım adına onlara teşekkür ediyorum, kızımız Helin Sude Ağaçhanlı'yı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum "ded.

AdminAdmin