SİVEREK
Giriş Tarihi : 07-07-2019 19:04   Güncelleme : 07-07-2019 19:04

Ölüm yolu genişletilip, hayat yolu olsun isteniyor

Her gün kazaların yaşandığı yolda sürücüler "çile çektiklerini" iddia ediyorlar

Ölüm yolu genişletilip, hayat yolu olsun isteniyor

Mahmut İZGÖR - Siverek Viranşehir karayolunun adı vatandaşlar tarafından ölüm yolu olarak biliniyor. Genelde saman kamyonlarının geçiş güzergâhı olan her gün binlerce aracın geçiş yaptığı Siverek Viranşehir karayolu yaklaşık eli yıl önce yapılmış, yol zaman zaman yama asfalt sistemiyle tamir edilse yol çok dar olduğu için iki yüklü kamyon yan yana geçemiyor. Sürücüleri çile ve sırat yolu dedikleri 93 Km uzunluğundaki kara yolu sürücülerin korkulu rüyası olmuş.

Yıllardır kamyonuyla Viranşehir Siverek arasında saman taşıcılığı yapan Semho Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Bu güne kadar bu yolun dar oluşundan dolayı yüzlerce ölümlü ve ya yaralanmalı trafik kazası yaşandı, onlarca insanımız yaşamını yitirdi bir o kadarı sakat kaldı. Yıllardır bu yolun çağımıza uygun geniş hatta çift şeritli bir yol olması talebimiz var ancak siyasiler söz vermelerine rağmen hiçbir şey yapamadılar. Dönemin Bakanlarından Faruk Çelik Viranşehir Siverek arasında ki 93 Km yolun yeniden yapılacağını modern bir kara yolu olacağı mesafenin azalacağını söylemesine rağmen bu güne kadar yola bir çivi çakılmadı. Daha kaç insanımız bu yolda ölecek yol dar, her gün kaza yaşanıyor iki yüklü kamyon yan yana geçemiyor, devlet yetkililerine sesleniyoruz sözünüzde durun bu çileli yoldan bizi kurtarın" dedi.

YOL GÜZERGÂHINDAN ONLARCA KIRSAL MAHALLE VAR

Siverek Viranşehir karayolunun güzergâhında yüzlerce kırsal mahalle bulunduğuna dikkat çeken vatandaşlar yaptıkları açıklamada karayolundan her gün binlerce aracın geçtiğini yolun Kızıltepe Mardin karayoluyla bağlantılı olduğunu çevrede yüzlerce kırsal mahallenin trafik akışı eklenince dar olan karayolu tehlikeli bir hal alıyor. Vatandaşların yüzlerce dilekçesine rağmen her gün binlerce aracın geçiş yaptığı karayolu halen can almaya devam ediyor. Vatandaşlar ölümlerini önüne geçmek için yolun mutlaka yeniden yapılmasını talep ediyorlar.

AdminAdmin