SİVEREK
Giriş Tarihi : 04-05-2023 13:00   Güncelleme : 04-05-2023 03:07

Ortopedi doktorundan kitap okumaya teşvik

Ortopedi doktorundan kitap okumaya teşvik

Cengiz ÇİFTEL - Siverek İlçe Devlet Hastanesinde görevli Ortopedi Uzman Doktoru Ahmet Yiğitbay çocukları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla polinikte kampanya başlattı.

Bölgedeki okuma oranını artırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için polikliniğe başvuran çocuk hastalarımıza okuma kitabı hediye ettiklerini belirtti.

İlkokul eğitimini Siverek’te tamamlayan Doktor Yiğitbay, "Kutsal bir meslek olan hekimliği böyle bir işte aracı olarak kullanmak çok güzel bir duygu. Bölge olarak kitap okuma alışkanlığımız ne yazık ki çok düşük seviyelerde. Küçük yaşta çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bunu devam ettirmek tüm ebeveynlerin temel görevleri arasında yer almaktadır. Biz de nispeten unutulmuş bu alışkanlığı polikliniğe başvuran çocuk hastalara tekrardan hatırlatarak insanları kitap okumaya teşvik etmek istiyoruz. Bu alışkanlığı kazandırmak ve devam ettirmek için bunun takibini de yapıyoruz. Özellikle ameliyat edip servise yatırdığımız ve kırık sonrası polikliniğe kontrole gelen hastalara kitapların özetini sorarak kitapların okunup okunmadığını da kontrol ediyoruz.’ dedi.

Hastaneye başvuran bu durumdan memnun kaldığını belirten 2 çocuk annesi M.T. böyle bir uygulamayı başlatan Doktor Ahmet Yiğitbay’a teşekkür ederek, ‘Çocuklarımı ortopedi muayenesi için hastaneye getirdim. Doktor bey muayene sonunda çocuklarıma birer adet matematik sorusu sordu. Daha sonra çocuklarıma okuma kitabı hediye etti. Küçük yaşta çocuklara böyle bir alışkanlık kazandırmak çok önemli. Doktor beye tekrardan çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

AdminAdmin