SİVEREK
Giriş Tarihi : 07-03-2018 23:08   Güncelleme : 07-03-2018 23:08

ÖZADER'den Siverek'te eğitim gören öğrenciler için kardeşlik eli

Dernek bünyesinde bulunan 80 anaokulu Siverek kırsalında bulunan ilk ve ortaokullar için kitap kampanyası başlatacak

ÖZADER'den Siverek'te eğitim gören öğrenciler için kardeşlik eli

Mahmut İZGÖR - Merkezi İstanbul'da Özel Anaokulları Derneği ÖZADER'den Siverek'te eğitim gören öğrenciler için kardeşlik eli

Dernek bünyesinde bulunan 80 anaokulu Siverek kırsalında bulunan ilk ve ortaokullar için kitap kampanyası başlatacak

Merkezi İstanbul'da bulunan Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER)'den Siverek kırsalında bulunan ilk ve ortaokullar için kitap kampanyası başlatacak.

Dernek Bünyesinde bulunan 80 anaokulunda aynı süreçte başlatılacak kampanyaya öğrenci velilerinin katılımıyla başlatılacak kitap kampanyasında Siverek kırsalında ilk ve ortaokullarda eğitim gören çocukların dersleri anlamaları ve Türkçelerinin geliştirilmesi amacıyla toplanılacak kitaplar Siverek'te ki kırsal okullara dağıtılacak.

Özel Anaokulları Derneği Başkanı Filiz Şahin öncülüğünde başlatılacak kampanyaya ilk ve ortaokullarda eğitim gören çocukların kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor.

Dernek Başkanı Şahin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Siverek'ten kitap toplama kampanyası teklifi geldiğinde tereddütsüz kabul ettik. Bizim için Türkiye'nin neresinde yaşarsa yaşasın her çocuk bizim için önemlidir. Toplumların gelişip kalkınmasının temel taşı eğitimdir. Eğitimin ilk giriş kapısı ana kucağı ve ardından anaokullarıdır. Siverek'te bulunan çocuklarımızın gelişmesine bir nebze destek sağlarsak dernek olarak bundan mutluluk duyacağız, inşallah bu kampanya kısa zamanda amacına ulaşır" dedi.

Kampanyayla ilgili açıklamada bulunan kampanyanın Siverek koordinatörü gazeteci yazar Mehmet Şükrü Dolaş Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER)'e bu anlayışlı ve kardeşçe davranışlarından dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi İstanbul'da yaşayan değerli eğitimci hemşerimiz Arzu Kılıç hanımefendinin destekleriyle " benim de bir hikâyem olsu"  kitap toplama kampanyası sayesinde kırsalda bulunan üç okulumuza kitap kazandırdık. Bu çocukların çoğu Türkçeyi iyi konuşamadıkları için derslerinde başarılı olamıyorlar toplanacak kitaplarla bu çocukların hem ders oranı başarılı olacak hem de kitap okuma alışkanlıkları gelişecek kampanyada emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyorum " dedi.

AdminAdmin