SİVEREK
Giriş Tarihi : 14-08-2017 20:26   Güncelleme : 14-08-2017 20:26

Pres makinesine kaptırılan el ameliyat edildi

Ortopedi doktoru kopmak üzere olan eli başarılı ameliyatla yerine dikti

Pres makinesine kaptırılan el ameliyat edildi

Mahmut İZGÖR - Siverek’te bir işyerinde meydana gelen iş kazasında elini pres makinesine kaptıran Rahmi Başak'ın kopmak üzere olan eli Siverek Devlet Hastanesine ilk kez uygulanan ameliyatla yerine dikildi.

Siverek Devlet Hastanesi Ortopedi Servisinde görev yapan ortopedi uzmanı Doktor Kemal Kaya Okay tarafından 3 saat süren bir ameliyatın ardından sadece elin derisiyle bir birine bağlı olan parçalanmış el yerine dikildi.

İşyerinde bir anlık dalgınlık sonucu elini pres makinesine kaptıran Rahmi Başak (30) arkadaşları tarafından Siverek Devlet Hastanesi acil servise götürüldü. Yapılan ilk muayenesinde Dört parmağı deri seviyesine kadar kesik olduğu belirlendi. Muayeneyi yapan ortopedi doktoru Kemal Kaya Okay hastayı Adana iline sevk etmeyerek ameliyatı Siverek Devlet hastanesinde yapmayı tercih etti. 3 saat süren başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Rahmi Başak;  " Elim tamamen kesildi ve sadece avuç içindeki deri tutuyordu elimi doktor ameliyata aldı ve şu anda çok iyiyim, önce Şanlıurfa'ya sonra da Adana'ya sevk olacaktım ama doktor bey burada ameliyatı yaptı çok teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan başarılı ameliyatın Şanlıurfa ve ilçelerinde ilk kez yapıldığı belirtildi.

AdminAdmin