SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-10-2018 23:23   Güncelleme : 26-10-2018 23:23

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinden vefa örneği

Mesleğin çınarı 67 yıllık gazeteci Mehmet Güyüç plaketle onurlandırıldı

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinden vefa örneği

Mahmut İZGÖR - Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Çalışan Gazeteciler Derneği, meslektaşları arasında yaptığı çalışmalarla bir yandan meslektaşları arasında ki sosyal ilişkileri güçlendirirken bir yanda meslektaşlarının mesleklerini yaparken karşılaştıkları zorlukları aşmak meslektaşları arasında sevgi ve kardeşliği pekiştirmek için mücadelesine devam ediyor.

Şanlıurfa'da ki güçlü meslek kuruluşları arasında bulunan gazetecilik mesleğinin saygınlığını güçlendiren dernek mesleğe emek vermiş ustaları da unutmuyor.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, mesleğin ustalarını unutmayarak büyük bir vefa örneği gösterdi. Bölgenin en eski gazetelerinden biri olan 1923 yılında yayın hayatına başlayan Siverek İrfan Gazetesinin sahibi olan 67 yıldır mesleğin çeşitli kademelerinde bulunan Gazeteci Mehmet Güyüç'e düzenlenen törenle plaket verildi.

Çalışan Gazeteciler Derneğinde düzenlenen törende usta gazeteci Mehmet Güyüç plaketini Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in elinden aldı. Vali Erin usta gazeteciye plaketini verirken nice başarılı yıllar diledi.

Plaketini alırken duygusal anlar yaşayan Mehmet Güyüç, "haberim yoktu burada öğrendik ki çalışan gazeteciler derneği bana plaket hazırlamış gözlerim doldu unutulmamak çok güzel" dedi.

Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, değerlerimizi onure etmek boynumuzun borcudur. Dernek olarak meslektaşlarıma vefa borcumuzu ödemek, saygımızı yerine getirmek boynumuzun borcudur. Bize bu mesleği sevdiren ve mesleğimizin onurunu koruyup bu günlere taşıyanlara karşı minnettarız ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz" dedi.

AdminAdmin