ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 19-03-2018 23:40   Güncelleme : 19-03-2018 23:40

Şanlıurfa, Çanakkale şehitlerini unutmadı

Şanlıurfa, Çanakkale şehitlerini unutmadı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü münasebetiyle Yeni Asri Aile Mezarlığı şehitlik anıtında düzenlenen şehitleri anma programına katıldı.

Saygı duruşunun ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar ardından da çelen sunumu gerçekleştirildi.

Şehitlerin mezarına karanfil bırakan Başkan Nihat Çiftçi ve protokol üyeleri burada okunan dualara eşlik etti.

Ardından Bediüzzaman mezarlığındaki şehitliğe geçen Başkan Nihat Çiftçi ve Protokol üyeleri buradaki şehit kabirlerine karanfil bırakarak dualar okudular.

Ayrıca törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

GENÇLER ECDADINI UNUTMADI

Çanakkale Zaferinin 103. yıl dönümü münasebetiyle 500'e yakın Büyükşehir Belediye Sporcuları Yeni Asri Aile Mezarlığında şehitliği ziyaret ederek şehit kabristanlarına karanfiller bıraktılar.

Gençlerde aidiyet duygusunu oluşturmak amacıyla bir proje imza atan Büyükşehir Belediyesi, geçmişte vatan için canlarını hiçe sayan şehitleri unutmadı.

Şehrin farklı noktalarında ikamet eden 500'e yakın genci toplu taşıma araçları ile toplayarak yeni asri mezarlığındaki şehitliğe getiren Büyükşehir Belediyesi burada çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu.

AdminAdmin