SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-02-2019 22:57   Güncelleme : 03-02-2019 22:57

Siverek Belediyespor liderliğini sürdürdü

Siverek Belediyespor liderliğini sürdürdü

Mahmut İZGÖR - Şanlıurfa Süper Amatör Ligi 15’inci hafta müsabakaları kapsamında DSİ Sporu kendi evinde ağırlayan Siverek ekibi farklı kazandı.

Son dönemde yaptığı transferler ve aldığı puanlarla grubunda lider olan Siverek Belediyespor, güçlü rakibi DSİ Spor’u 4 golle mağlup ederek hanesine 3 puan daha yazdırdı.

Firkan Tüysüz stadyumunda saat 13.00’deki maça hızlı başlayan Siverek Belediyespor, ataklarıyla rakip takımı baskı altına aldı. İlk 30 dakikada yaklaşık 10 gol pozisyonunu değerlendiremeyen Siverek ekibi, aradığı 40. dakikada Ramazan Öz’ün ayağından buldu.

Maçın ilk yarısında başka gol çıkmayınca kırmızı siyahlı ekip, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Maçın 2. devresine de atakla başlayan Siverek Belediyespor, aradığı golü 65. dakikada İbrahim Ülüm’den buldu. Ceza sahasına giren Ülüm, düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Rakibi DSİ Spor’a pozisyon veremeyen kırmızı-siyahlı ekibin kaptanı İbrahim Ülüm, 71. dakikada yine sahneye çıktı. Ceza alanı dışından sert bir vuruş yapan Ülüm’ün topu ağlarla buluştu. Ülüm takımının 3. kendisinin 2. golünü kaydetti.

Maçın son anlarına kadar baskıya devam eden Siverek ekibi, 4. golünü 80. dakikada Ümit Koyun’un ayağından buldu.

Siverek Belediyespor aldığı galibiyetle listede liderliğini korurken, önemli bir virajı daha kayıpsız kapatmayı başardı.

Lider Siverek Belediyespor ve hemen ardından 2. olarak gelen Şanlıurfa Gençlerbirliği ile arasında puan farkının 1 olduğu belirtildi. Sezon sonuna ise 5 maç kaldığı öğrenildi.

Maç sonrası açıklama yapan kaptan İbrahim Ülüm, önemli bir engeli daha aştıklarını söyledi.

Son dönemlerde iyi bir çıkış yakaladıklarını dile getiren Ülüm, “Bizi zor bir süreç daha bekliyor ve herkesi yanımızda istiyoruz. Çünkü 300 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz ve artık maç sadece sahada kazanılmıyor. Saha iyi olmadığı gibi bir de balçıkla mücadele ediyoruz ki her birimizin üzerine 20 kilo çamur var. Bu maçı aldık, arkadaşlarımızın da ellerinden geleni yapacaklarına eminim.” diye konuştu.

Takıma sezonun ikinci yarısında geldiğini ve arkadaşlarına kolaylıkla uyum sağladığını da söyleyen Ülüm, “Çok güzel bir arkadaşlık ortamı var ama bize destek lazım. Yıllardır futbol oynuyoruz artık neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kaymakamımız, emniyet müdürümüz yada jandarma komutanımızın da yanımızda olması gerekiyor. Kendilerine buradan çağrım maçlarımıza gelsinler. Burada bulunmaları bile bizler için yeter.” dedi.

AdminAdmin