SİVEREK
Giriş Tarihi : 11-12-2023 02:35

Siverek Devlet Hastanesi'ne ATM talebi

Siverek Devlet Hastanesi'ne ATM talebi

Mustafa Barış DURAK - Türk Sağlık-Sen Siverek temsilciliği, bin sağlık çalışanının yanı sıra her gün yaklaşık 5 bin kişinin giriş yaptığı Siverek Devlet Hastanesi'ne ATM kurulması gerektiğini belirtti.

Türk Sağlık-Sen Siverek temsilci Serdar Hanpolat yaptığı yazılı açıklamada, şehrin 10 kilometre uzağındaki 200 yataklı hastaneye bankamatik kurulmasının elzem olduğunu dile getirdi.

Hanpolat açıklamasında, "1.000 'e yakın Sağlık Çalışanı ile her gün binlerce kişiye hizmet veren Siverek Devlet Hastanesi'nde ve yakınlarında bankamatik (ATM) bulunmaması başta hasta ve hasta yakınları olmak üzere tüm çalışanlarda mağduriyete yol açmaktadır. Şehir merkezine 10 Km uzaklıkta günlük en az 5.000 kişinin giriş çıkış yaptığı bir hastanede ATM'nin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz. Hasta ve hasta yakınları ile birlikte biz çalışanların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi adına Hastanemize ATM cihazının konulması gerekliliği önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Defalarca ilçedeki banka şubelerine giderek talebi ilettiklerini aktaran Hanpolat, "Hastanemiz coğrafi konum olarak Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman illerinin oluşturduğu üçgenin ortasında, güzide bir yeri olan komşu ilçelerden yoğun hasta alan ilçesinde tek hastane olan ve ikinci basamak seviyesinde hizmet vermekte ve insanların yoğun olarak geldikleri bir yer olduğundan, hastanemiz de kimisine göre küçük ama bizler için büyük sorunlarımızdan biri bir ATM'nin olmayışıdır. Belirli zamanlarda bankalarla bire bir yaptığımız görüşmelerde bankamatik konusunda bir netice elde edemedik. Özellikle sağlık kurulu için başvuran vatandaşlar nakit para ihtiyacını hastanede karşılayamıyorlar ve nakit para ihtiyaçlarını giderebilmek için şehir merkezine gitmeleri gerekiyor. Şehir merkezine gidemeyen vatandaş çok sıkıntı yaşamaktadırlar." dedi.

"Hastanemizde yer ve güvenlik sorunu yoktur"

Hastane yönetiminin bankalara yer tahsisi konusunda yardımcı olacağını belirten Serdar Hanpolat, şu ifadeleri kullandı:

"Hastanemiz kapalı alan içinde veya hastane bahçesinde yer ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Tarafların uygun buldukları bir yer üzerinden resmi protokol imzalar, elektrik ve altyapı ile ilgili de elimizden gelen desteği sunarız. Hastanemiz 7/24  güvenlik personellerimiz bulunduğu için güvenlik açısından da bir eksiğimiz yoktur. Hastanemiz hemen yanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Şuski Müdürlüğü, Bölge Trafik Müdürlüğü buna bağlı lojmanlar ve çok yakın köyler var.Yoğun bir para sirkülasyonunun olduğu bu bölgede bankamatiğin olmaması büyük bir eksikliktir. Çalışanlarımız ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için hiç olmazsa personelin maaşını aldığı Ziraat Bankası ATM'sinin  kurulmasını talep ediyoruz."

Vezne ve kantine giden bazı hasta yakınları da hastane çevresinde ATM bulamadıklarını ve mağdur olduklarını dile getirdi.

Evden aniden çıktığı için yanına nakit almadığını dile getiren hasta yakını Cengiz Manoz, "İlçemizin tek hastanesinde bankamatik yok. Hastane işi olduğunda çoğu zaman aceleyle çıkıyoruz, vezneye veya kantin ihtiyacı olduğundan üzerimizde nakit para  olmadığından ATM sormaktayız. Bankamatiğin olmaması biz vatandaşı mağdur ediyor. " dedi.

Yoldan geldiğini ve para çekmek istediğini ama hastanede ATM olmadığından para çekemediğini belirten diyaliz hastalarından Ahmet Bayrak, "Şu an yoldan geldim, üstümde para yok, para çekmem gerekiyor ama hastanede bankamatik yok. Bankamatik olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum, mağdur duruma düştük. Devlet yetkililerinden hastaneye ATM cihazının getirmelerini istiyoruz. Hastaneye gelen birçok hasta ve hasta yakını benim gibi mağdur oluyor." diye konuştu.

Ağustos ayında hastaneye ATM kurulması noktasında genel merkez nezdinde bankaya başvurduklarını söyleyen Türk Sağlık-Sen temsilcisi Serdar Hanpolat, konunun takipçisi olduklarını aktardı.

AdminAdmin