SİVEREK
Giriş Tarihi : 11-05-2017 20:58   Güncelleme : 11-05-2017 20:58

Siverek Engelliler Derneği’nden Engelliler Haftası etkinliği

Düzenlenen etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendi

Siverek Engelliler Derneği’nden Engelliler Haftası etkinliği

Mustafa ATLI - Siverek Engeliler Derneği ile Siverek Sosyal Hizmetler Merkezince Engelliler Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinlikte engelliler gönlülerince eğelendi.

Yenişehir Mahallesinde   bulunan  Eyüp Cenap Gülpınar  gençlik merkezinde   düzenlenen  etkinliklere  Belediye  Başkan yardımcısı  Hasan Postacı  Sivil Toplum  Kuruluşu  temsilcileri  engelli  vatandaşlar ile  aileleri katıldı.

Etkinlikte   bir yılık  derneğin  faaliyetleri  slayt eşliğinde   sunuldu.  Programda   katılımcılara  hitaben bir konuşma yapan,engelliler Dernek Başkanı Feridun Şenateş  şunları kaydetti:

" İlçede en büyük sıkıntımız  engelli araç   yokluğu , şehir içi minibüslerle seyahat edemiyoruz , bir hastamız olduğu zaman  engelliler  için tasarlanmış bir  aracımız  olmadığı için  Şanlıurfa'ya doktora  gidemiyoruz. Yetkililerden  bu konuda destek istiyoruz ayrıca kaldırımları işkal ederek geçişlerimizi engelleyen  vatandaşlardan ricamız  yollarımıza engel koymasınlar"

Konuşmanın ardından  engelliler  şiir okudu, engelliler  korosunun  seslendirdiği  türküler  eşliğinde  engelliler   halay çekti.

Engelli  çocuklar Mustafa Kemal Atatürk'ün  üç parça halinde ki portesini  sahnede birleştirip Türk bayrağı  açtılar.

Yaklaşık iki  saat süren programın sonunda   engelliler  gönüllerince  eğelendiler.

AdminAdmin