SİVEREK
Giriş Tarihi : 27-05-2019 17:09   Güncelleme : 27-05-2019 17:09

Siverek Engelliler Dernek Başkanlığından vatandaşlara uyarı

Siverek Engelliler Dernek Başkanlığından vatandaşlara uyarı

Mahmut İZGÖR - Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çevre illerden gelip dergi ve benzeri yayınlar aracılığıyla engellilere yardım topladıklarını iddia eden şahısların Siverek engelliler derneğiyle hiçbir alakaları olmadığı vatandaşların bu şahıslara inanmamaları gerektiği belirtildi.

Siverek engelliler Dernek Başkanı Feridun Şenateş Dernek binasında düzenlediği Basın toplantısında dernekleri adına para toplandığı oysa derneklerinin hiç kimseden yardım talep etmediğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Son günlerde mübarek ramazan ayını da fırsat bilerek Siverek engelliler derneğinin adını kullanarak Siverek şehir merkezi ve köylerinde Siverek engelliler derneği adına vatandaşlarımızdan yardım adı altında para ve gıda yardımı toplanıyor vatandaşlarımızın şikâyeti üzerine derneğimizin adını kullanarak yardım toplayan şahısları emniyete şikâyet ettik yapılan incelemede şahısların Diyarbakır'da dolmuş kiralayarak Siverek'te 15 20 kişi getirdiğini bu üçkâğıtçı şahısların akşama kadar topladığı yardımları Siverek'e getiren şahıs ile paylaştığını ve ya yevmiye ile yardım topladıklarını ifade ettiler. Biz Siverek engelliler derneği olarak gönüllü olarak Siverek'te yaşayan tüm engelli ve engellisi olan ailelerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Siverek engelliler derneği yönetim kurulu olarak kesinlikle hiç bir vatandaşımızdan yardım adı altında para ve benzeri yardımları kesinlikle toplama çalışmamız yoktur. Vatandaşlarımızın bilmesi gereken bu üçkâğıtçı şahısların topladığı yardımların 1 kuruşu engellilere gitmemektedir. Vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bu üçkâğıtçılara yardım adı altında para, gıda ve hiçbir yardımın Verilmemesini rica ediyoruz" dedi

AdminAdmin