SİVEREK
Giriş Tarihi : 18-04-2018 22:05   Güncelleme : 18-04-2018 22:05

Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği açılışı yapıldı

Dernek açılışında konuşan usta yazar Ramazan Özgültekin,"Zanaatkârların zanaatı yaşatılmalı" dedi.

Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği açılışı yapıldı

Mahmut İZGÖR - Siverek’te yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılması, ustalarını çırak yetiştirilmesinde katkı sunmak amacıyla Siverek'te kurulan Siverek Esnaf ve zanaatkârlar derneğinin açılışı yapıldı.

İlçenin en eski hanlarından biri olan Hacı Yusuf hanında açılışı yapılan dernek binasının açılışına Siverek'te bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanat önderleri, Siverek tarihçilerinden yazar Ramazan Özgültekin katıldı.

Dernek binasının açılış kurdelesini yaşamının büyük bir bölümünü Siverek halkına adayan Sivil Der onursal Başkanı Koçali Aymaz, Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı,Ramazan Özgültekin, Madeni Eşyalar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  Hacı İnan  birlikte  kestiler.

Açılışta bir konuşma yapan Siverek tarihçilerinden yazar Ramazan Özgültekin,"kette yok olmaya yüz tutmuş teknoloji karşısında ayakta kalkamaya çalışan mesleklerin Siverek'e üzgü tarihi alanlarda bir arda yaşatılması gelecek kuşaklara yeni ustaların yetiştirilmesinin"

Siverek Esnaf ve zanaatkarlar derneğinin manifestosunu, yazılı olarak  basın mensuplarına veren Derneğin ikinci Başkanı  Ali ihsan Dübüllü yazılı açılamasında şunları kaydetti:

Kazan da Nasıl Olursa, Olsun değil.

Emeğinle Çalış,Hakkınla Kazan, diyen USTA nasıl bir ustadır...?

En büyük Haksızlıkların,Karşısında bile sen ESNAFSIN,USTASIN diyene ne denir..?

Müslüman Komşusuna Karşı ayıp olmasın,diye Ramazan ayında Dükkanında Çay içmeyen USTA nasıl bir Ustadır...?

Taziyesi olan Başka Esnaf arkadaşına,Ayıp olmasın diye oğlunun düğününü erteleyen USTA nasıl bir Ustadır...?

Yaz-Kış demeden Dükkanını açan,şerefiyle çalışan insana ne denir...? iyi gününde,kötü gününde, çekicini sallayan USTA ya ne denir..?

TERTEMİZ Tarihiyle Her daim EFENDİLİĞİYLE,her Koşulda HAKKANİYETİYLE.... ne olursa olsun Başı DİK Çünkü onlar EFENDİ kişilik....." denildi.

AdminAdmin