SİVEREK
Giriş Tarihi : 16-03-2018 23:00   Güncelleme : 16-03-2018 23:00

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanının Tarım Bakanından talebi: Siverek’e öncelik tanınsın

Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanının Tarım Bakanından talebi: Siverek’e öncelik tanınsın

Mahmut İZGÖR - Siverek ilçesinin güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı gazetecilere yaptığı açıklamada Siverek çiftçisine ve Besicisine Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığını Siverek ‘e öncelik tanınmasını istedi.

Sevdalı gazetecilere yaptığı açıklamada, Siverek kenti nüfus ve coğrafik yapısıyla farklı bir konumda olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Siverek ekonomisi tarım ve Hayvancılığa bağlı bir ekonomik yapıya sahip olduğundan dolayı bu iki kesimin sürekli desteklenmesi Siverek için hayati önem taşıyor. Tarım ve hayvancılığın Siverek’te gerilemesi esnafları olumsuz yönden etkileyeceği gerçeği göz önüne aldığımızda 2018 yılında Tarım Bakanlığımızca açılan hibe kredilerinde yoksul çiftçi ve ekonomik olarak güçsüz besicilere hibe ve faizsiz kredi uygulamasında öncelik tanınmasını talep ediyoruz. Çiftçilerimiz ve Besicilerimiz ekonomik olarak kalkındıklarında Siverek ekonomimsinde bir şahlaşma devri yaşanacak bu gelişme tüm Siverek halkını mutlu edecektir. Sayın Bakanımızda odamızın talebi bu yöndedir, kendiside Şanlıurfalı olan Bakanımızın bu talebe  olumlu cevap vereceğini   tahmin ediyor desteklerini  bekliyoruz” Dedi.

AdminAdmin