SİVEREK
Giriş Tarihi : 08-07-2019 19:18   Güncelleme : 08-07-2019 19:18

Siverek kadın platformundan başarılı öğrenciye ziyaret

LGS'de 500 tam puan alan Helin Sude Ağaçhanlı'yı evinde ziyaret ettiler

Siverek kadın platformundan başarılı öğrenciye ziyaret

Mahmut İZGÖR - 1 Haziran 2019 tarihinde yapılan LGS sınavında, 500 tam puan alarak Türkiye 1'si olan Siverek Ortaokulu 8/A sınıfı öğrencisi Helin Sude Ağaçhanlı başarısını annesine armağan ederek hasta annesine moral olmuştu.

Öğrencinin başarısı tüm Şanlıurfa'yı mutlu ederken en çok öğretmenleri ile öğretmen annesini mutlu etmişti.

Sosyal medya  üzerinden örgütlenen  aralarında, doktor, öğretmen yazar ve şairlerin yansıra ev  kadınlarının da  bulunduğu Siverek kadın platformu üyeleri  başarılı öğrenciyi ve ailesini ziyaret ederek öğrenciyi ve ailesini kutladılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doktor Yonca Aras, amaçlarının; Siverekli kadınlar olarak özellikle Siverek'te kız çocuklarını eğitime yönlendirmek, kadınların eğitim alanında daha çok söz sahibi olabilmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

" Siverek Kadınları sosyal medya grubu olarak başarılı kızımız Helin Sude ve ailesini ben, Değerli eğitmenimiz Fadime Zehra Kutay, Serap Kutay ve Fatime Güler ziyaret ettik. Keyifli sevgi dolu anlar yaşadık. Kızımızı, ailesini sevgi ve saygı ile kutluyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.  Darısı diğer gençlerimizin başına olsun" dedi

AdminAdmin