SİVEREK
Giriş Tarihi : 24-12-2018 22:31   Güncelleme : 24-12-2018 22:33

Siverek Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinden anlamlı davranış

Kimi harçlığını paylaştı, kimi de mektup sevgisini paylaştı

Siverek Mehmetçik İlkokulu öğrencilerinden anlamlı davranış

Mahmut İZGÖR - Milli Eğitim Bakanlığının ülke genelinde Yemen, de süren savaşta mağdur olanlar için başlattığı yardım kampanyası tüm yurtta ilgiyle karşılandı.

Siverek’te bulunan Mehmetçik İlkokulu öğrencileri Yemenli kardeşlerine yardımcı olabilmek, iyilik yapmak amacıyla birbirleriyle yarıştılar. Öğrenciler okul harçlıklarını zarfa koyarak okul idaresine teslim etti. Açılan zarflarda sadece para çıkmadı.

Okulun 3/C sınıfında bulunan İrem Feyza Turan isimli öğrenci Yemenli çocuklara hitaben yazdığı mektup okuyanları duygulandırdı.

Küçük İrem, Feyza mektubunda Yemenli çocukları çok sevdiklerini, yaşadıkları acıları bildiklerini, maddi ve manevi olarak Yemenli çocukların yanında olduğunu"  belirten mektubu okuyan okul idaresi duygulu anlar yaşadı.

Mehmetçik İlkokulu müdürü Ferit Akçalı yaptığı açıklamada öğrencileri kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kimi sevgisini yazdı, kimi harçlığını gönderdi. Anne babalar çocuklarıyla büyük bir yardımlaşma örneği gösterdi. Yemendeki açlıktan ölen çocuklara Mehmetçik İlkokulu öğrencileri ve velileri duyarsız kalmadı" dedi.

Okulda toplanan yardım paraları okul aile biriliği tarafından Milli Eğitim Bakanlığın açmış olduğu hesaba aktarılacak.

AdminAdmin