SİVEREK
Giriş Tarihi : 20-04-2019 00:01   Güncelleme : 20-04-2019 00:01

siverek öğrenci derneği’nden ilkokullar arası bilgi yarışması

siverek öğrenci derneği’nden ilkokullar arası bilgi yarışması

Baran Besra ÜTLU - Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek temsilciliklerinden Siverek Öğrenci Derneği tarafından öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak amacıyla ilkokullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen İlkokullar arası Bilgi Yarışmasında öğrenciler,  soruları cevaplamak için ter döktüler. 19 okulun katıldığı ve 4 okulun finale kaldığı yarışmada 4 okul arasından Cumhuriyet İlkokulu birinciliği elde etti.

İlkokullar Arası Bilgi Yarışmasında Birinci olan öğrencilere birer bisiklet, madalya ve okullarına plaket, ikinci, üçüncü ve dördüncülere kitap seti ve madalya hediye edildi. Cumhuriyet İlkokulu müdürü Cuma LALE kısıtlı olanaklara rağmen yarışmaya iyi hazırlandıklarını yarışmada birinci oldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Okul müdürü LALE yarışmayı düzenleyen Siverek Öğrenci Derneğine şükranlarını sunduğunu, yarışmayı düzenleyen dernek yönetimine, öğretmen ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum dedi.

Siverek Öğrenci Derneği ile Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmaya, 19 ilkokulun öğrencileri katılırken, yarışma 4 okulda eş zamanlı olarak, eleme usulü gerçekleştirildi. İlk turu geçen gruplar finalde kıyasıya bir birleri ile yarıştı. Finalde kazanan okul 25 sorunun 19'una cevap veren Cumhuriyet İlkokulu oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Siverek Öğrenci Derneği başkanı Mehmet Akelma şunları kaydetti:

"Bu yarışmayı düzenlerken ki amaç her ne kadar bir kazananı belirlemek gibi görünse de asıl amaç bu yarışmalara katılan ve seyreden tüm öğrencilerin Milli Eğitimin amaçlarına uygun olarak sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek özgüven duygusu kazandırmayı sağlamak olmuştur. Bu vesileyle çocuklarımız toplumda kendilerine güvenen ve başaracaklarına inanan bireyler olarak yer edineceklerdir. Siverek Öğrenci Derneği olarak buna vesile olabildiysek kendimizi mutlu hissederiz. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, Okul idarecileri ve öğretmenlerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi. Program toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

AdminAdmin