SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-08-2019 21:17   Güncelleme : 02-08-2019 21:17

Siverek STK yönetim kurulu üyeleri Harran Üniversitesi Rektörü Çelik ile bir araya geldi

Siverek heyeti Rektör Çelik'e ilçede ki meslek yüksekokulu ile fakültenin sorunlarını içeren bir dosya sundu

Siverek STK yönetim kurulu üyeleri Harran Üniversitesi Rektörü Çelik ile bir araya geldi

Mahmut İZGÖR - Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde birçok Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Sivil Toplum platformu yönetim kurulu üyeleri, ilçede bulunan Uygulamalı Eğitim Bilimleri Fakültesi ile Harran meslek yüksekokulunun, okulunda eğitim gören öğrencilerin başta yurt sorunu olmak üzere, eğitim fakültesinin bina sorunu ve diğer sorunlarını içeren bir dosya sunmak ve görüşmelerde bulunmak üzere Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ile bir araya geldi.

Dokuz kişiden oluşan Siverek Heyetti Rektörlük binasında, rektör Çelik ile yaklaşık bir saat süren görüşme yaptılar.

Siverek STK platformu yönetim kurulu adına konuşan Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal başkanı platformu sözcüsü Koçali Aymaz, "ilçede yaklaşık 30 yıldan beri Harran Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bulunmasına rağmen üniversitenin eğitim alında bir çivi bile çakmadığını, son olarak kanunla kurulan eğitim uygulamalı Eğitim Bilimleri fakültesinin eğitime devam etmesi babında elini taşın altına koymadığını Siverek kentine üyeye evlat muamelesi yaptığından" yakındı.

Rektör Çelik, "diğer ilçelerde ki meslek yüksekokulların gerek fiziki bina gerekse diğer eğitim sorunlarının çözümü için o ilçe belediye Başkanlıkları ile STK temsilcilerinin el elvererek, eğitim sorunlarına sahip çıktıklarını, bu konuda Siverek Belediyesi ile rektörlük arasında fikir alışverişinde bulunulduğunu ancak bir sonuç alınmadığını" söyledi.

Siverek heyetinde yer alan Siverek Eğitim Bir sen Şube Başkanı Fikret Aslanparçası, yaptığı konuşmada," Siverek'te ki yükseköğrenim noktasında yaşanan öğrenci yurdu, Eğitim Bilimleri fakültesinin fiziki bina ve diğer sorunların çözümü için Harran üniversitesinin de yapacakları olduğunu belirterek bu konuda rektörlüğün kendilerine destek olmasını"  istedi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Rektör Çelik, Siverek'te bulunan Eğitim Bilimleri Fakültesinin yetkilileriyle tekrar görüşeceğini STK heyetiyle görüşmelerine devam edeceğini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi.

AdminAdmin