SİVEREK
Giriş Tarihi : 24-07-2019 19:53   Güncelleme : 24-07-2019 19:57

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Siverek Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tanıtım çalışmaları sürüyor

Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Siverek Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tanıtım çalışmaları sürüyor

Mahmut İZGÖR - Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesine yeni bölümlerin açılması, bilim adamlarının bulunması, sorun ve ihtiyaçlarının karşılanarak geliştirilmesini gerçekleştirerek Karacadağ Üniversitesine dönüştürülmesi düşüncesi ile Siverek’te Sivil Toplum Platformu kurularak çalışmalara başlanmıştır.  Günümüzde 46 üyesi bulunan Platform bir taraftan bir an evvel Öğrenci Yurdunun açılması için yoğun çalışmalar yaparken diğer taraftan da Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünün tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapmaya başlamıştır.

Son olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 10 Lisemizde Üniversiteye kaydını yapmak isteyen Öğrencilerin tercih yapmaları konusunda yardımcı olmaları için görevlendirme yapıldığından Yürütme Kurulu Üyelerinin Okulları gezmek yerine Rehber Öğretmenlerle Fakültede bir toplantı yapılarak Fakülte Yönetimi tarafından Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü hakkına bilgi verilmesinin faydalı olacağı kanaatine varılmıştır.

Gece geç saatlerde STK Yürütme Kurulu Sözcüsü Koçali Aymaz tarafından Sayın Milli Eğitim Müdürü Nuri KABANOĞLU aranarak talepte bulunulmuş ve Sayın Müdürümüz tarafından uygun görülerek Rehber Öğretmenlerimiz toplantıya davet edilmiştir.

Toplantı Rehber Öğretmenlerimizin yoğun ilgisiyle Uygulamalı Bilimler Fakültemizin Kütüphanesinde başlamış olup Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün tarafından Bölüm hakkında detaylı bilgiler verilmiş, Bölümün Bilim Adamlarından Dr.Öğretim Üyesi Selminaz Adıgüzel, Dr. Öğretim Görevlisi Mücahit Çitil ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Bardakçı Hocalarımız da çeşitli bilgilerle katkıda bulundular.

Fakülte Dekan Yardımcısı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün, Rehber Öğretmenlerden Bölüm hakkında öğrencilerin bilgilendirmeleri konusunda talepte bulundu. Sayın Rehber Öğretmenlerimizin çeşitli sorularına açıklamalar yapıldı. Bölüm afişleri Rehber öğretmelere Okullarının uygun yerlerine asılması için verildi.

Toplantı çok faydalı ve olumlu bir havada sona erdi.

AdminAdmin