SİVEREK
Giriş Tarihi : 15-08-2019 19:45   Güncelleme : 15-08-2019 19:45

Siverek Yardımlaşma Dernek Başkanı Myanmar'da

Siverek Yardımlaşma Dernek Başkanı Myanmar'da

Mahmut İZGÖR-Siverek’te yardım faaliyetlerini sürdüren Siverek Yardımlaşma Derneği SİYARDER Başkanı Mavimarmara Gazisi İHH Gönüllüsü Cevdet Ökenek İHH görevlisi olarak gittiği Myanmar da Budist zulmü altında yaşayan Müslüman çocuklara oyuncak ile bayram şekeri dağıttı.

Siverek’te yardım faaliyetlerini sürdüren Siverek Yardımlaşma Derneği SİYAR DER başkanı mavimarmara gazisi İHH gönüllüsü Cevdet Ökenek İHH görevlisi olarak gittiği Myanmar da Budist züllümü altında yasayan Müslüman çocuklara oyuncak ile bayram şekeri dağıttı ailelere kesilen kurban etti dağıttı.

Ökenek yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

''Myanmar'ın Arakan eyaletinde mülteci kamplarındayız bu kamplar  Budist Myanmar askeri güçlerinin kontrolünde. Kampta kalanların dışarı çıkması kesinlikle yasak dışarıdan kampa girmek özel izne bağlı. Kendi ülkeleri ve kendi bölgelerinde Budist saldırıları sonucu binlerce Arakan'lı Müslüman öldürülüp yakma yıkma ve tecavüze maruz kalınca 1 milyonun üzerinde ki Müslüman komşu ülke Bangladeş e sığınmak zorunda kalmış burada kalanlar ise çok zor şartlarda kamplarda yaşamaya çalışmaktadır. Bizler de Türkiyeli kardeşlerimizin buradaki mazlumlara gönderdiği kurbanları alıp kesip dağıtmak için buradayız.''

AdminAdmin