SİVEREK
Giriş Tarihi : 17-04-2018 00:14   Güncelleme : 17-04-2018 00:14

Siverek'e barış yakışır

Barış elçisi genç kanaat önderi İzol üç ayda üç barış yaparak 6 aileyi kucaklaştırdı

Siverek'e barış yakışır

Mahmut İZGÖR - Siverek kenti Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olma yolunda, toplumsal barışın temelinin yerel barışlar yaparak sağlanacağı düşüncesinde olan son yıllarda Siverek kentinin yetiştirdiği, genç kanat önderlerinden eczacı Hasan İzol Siverek'te husumetli aileleri barıştırarak, Siverek'te barış ve huzurun hâkim olması için çabalıyor.

Genç kanat önderi Hasan İzol yoğun yaşam temposuna rağmen, aralarında kişisel kavga, kız kaçırma, maddi nedenlerle husumet bulunan üç davayı barışla noktalayıp altı aileyle barış yemeğinde buluştu husumetli aile fertlerini kucaklaştırıp aileler arasında kavga yerine barış ve kardeşliği tesis etti.

Kanat önderi Hasan İzol kan davası ve husumetin, İslam dininde yeri olmadığını kin ve husumetin insan olana yakışmadığını belirterek şunları kaydetti ''din bilginleri toplumda barış ve kardeşliğin tahsis edilmesin hakkında şu bilgileri bizlere aktarıyorlar" Bizleri insan olarak yaratıp iman ve İslamla tanıştıran yüce Rabbimize hamdolsun. O Allah ki; bize sevmeyi, kendisine ibadet etmeyi, anlamayı ve insanca yaşamayı öğretti. Bizim için seçtiği dinimize baktığımızda insanlığın insanlığa yaraşır bir konumda olması için emir ve nehiyler dolu olduğunu görürüz. Hiç şüphesiz bizlere düşen görev de bu emir ve nehiyleri anlayarak ve kabul ederek hayata geçirmektir.

Peygamberimiz (a.s.) bir Hadis-i Şerifinde buyurur ki: "İman etmedikçe Cennete giremezsiniz, bir birinizi sevmedikçe (birbirinize düşmanlığı terk etmedikçe, birbirinizin hayat hakkını korumadıkça, birbirinizin hak ve hukukuna riayet etmedikçe de gerçek anlamda) iman etmiş olmazsınız." Bu Hadis-i Şerife biraz alıcı gözle battığımızda birbirimizden uzak durduğumuz kadar imandan da uzak durmuş olacağımızı anlarız. Bizleri imandan uzaklaştıracak bir sebebin de zamanın cahilane saplantısıyla üzerimizde kalan öç ve intikam alma duygusudur. Maalesef bazı insanlarımızın bir hiç uğruna küçücük sebepleri büyüterek aile anlaşmazlıklarını aşiret boyutuna taşıyarak birçok canın yok olmasına sebep olmaktadırlar. Dinimiz haksız yere bir cana kıymayı ve bu sebeple olayı kan davalarına götürmeyi yasaklamıştır. Bu ölçüde peygamber efendimiz: "Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası, Abdülmüttalib'in torunu (amcalarımdan Haris'in oğlu) Rabia'nın kan davasıdır." Buyurmuşlardır.

Kanat önderi Hasan İzol, sözlerini şöyle sürdürdü"  güzel dinimiz barış ve kardeşlik dinidir, bize düşen toplumda kin ve nefreti intikam duygusunu yok edip yerine sevgiyi, barışı, kardeşliği tesis etmeye yardımcı olmaktır. Husumetli ailelerin barıştırılması sürecinde, bana destek olan, anlayış gösterip barışa örnek teşkil eden ailelerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Toplumda barış çabalarımız devam edecek, tüm ailelerden kişilerden barışa katkı sunmalarını rica ediyorum."İzol yeni barışların sağlanması için ailelerle görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

AdminAdmin