SİVEREK
Giriş Tarihi : 21-06-2018 20:06   Güncelleme : 21-06-2018 20:06

Siverek'e barış yakışır

Karahan ile İzol aşiretleri arasında 8 yıldan beri devam eden husumet barışla taçlandırıldı

Siverek'e barış yakışır

Mahmut İZGÖR - Siverek'in barış elçisi olarak tanına bu güne kadar yaşanan onlarca husumeti barışla noktalayan, İzol aşireti lideri Mehmet İzol köyünde düzenlediği barış yemeğinde yüzlerce insan bir arya gelip barış duası yaptı.

İzol aşiret lideri Mehmet İzol ile Karahan aşiret lideri Şerdıl Karahan yaklaşık sekiz yıl önce yaşanan bir kişinin yaralandığı olayın taraflarını iki aşiret liderinin uzun çabaları sonucu, Taşlı köyünde bir araya getirilerek barış adına tokalaşıp; barışa ve kardeşliğe imza attılar.

Taşlı köyünde düzenlen barış yemeğine bazı aşiret liderleri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcilerin yanı sıra iki aşiretten yüzlerce insan barış yemeği sofrasında bir arya gelip bölgenin barışı için hep birlikte dua ettiler.

Barışla ilgili açıklamada bulunan İzol aşiret lideri Mehmet İzol'un oğlu genç kanat önderi eczacı Hasan İzol, babasının bu güne kadar yaptığı barış davalarının kendileri içinde referans olduğunu barış ve kardeşlik yolunda babasını izlediği yolu izlediğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Babam ve değerli Karahan aşireti lideri Şerdıl Karahan'nın çabaları sonucu sekiz yıldır sürek Karahan ve İzol aile fertleri arasında ki husumeti barışla noktaladılar, ben iyi niyet ve sürdürdüğü barış çabalarından dolayı Karahan aşiret lideri Şerdıl Karahan'a teşekkür ediyorum. Siverek'te her kes akraba ve dosttur severek'imize barış ve kardeşlik yakışır, dileğimiz bu barışın Türkiye Barışına vesile olmasıdır, kavganın öldürmenin kimseye faydası yoktur kan davaları yoksulluğa, barış ise refaha götürür bize yakışan barış ve kardeşliktir" dedi.

Yenilen barış yemeğinin ardından yüzlerce kişi el uzattı birbirine tokalaşarak sarılarak taşlı köyünden sevinçle ayrıldılar.

AdminAdmin