SİVEREK
Giriş Tarihi : 19-03-2018 00:06   Güncelleme : 19-03-2018 00:06

Siverek'in ilk özel yatırımı olan eğitim kampusu meyvesini vermeye başladı

Bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise bulunduran simya okullarına kayıtlar başladı

Siverek'in ilk özel yatırımı olan eğitim kampusu meyvesini vermeye başladı

Mustafa ATLI - Siverek tarihinde ilk kez yatırımcıların eğitim alanında yatırım yapması Siverek kentinin eğitim düzeyine farklı bir soluk getirecek derme çatma binalar yerine bir eğitim kampusunun yapılmasın eğitime kalite ve nitelik kazandıracak.

Bu güne kadar karlı ve kazançlı bir yatırım olmadığını düşünen Siverek'in zenginleri bu alanda yatırım yapmaktan kaçındı.

Siverek'te yaşayan iki yatırımcı tüm riskleri göze alarak eğitim alanına 10 Milyonluk bir yatırım yaptılar.

Birkaç ay önce TOKİ konutlarının yanında temeli atılan kısa sürede yükselen modern binalar bu yıl eğitime hazır hale gelecek. Simya okulları önümüzde ki eğitim ve öğretim yılı için kayıt almaya başladı.

Siverekliler ilk özel okullarının kurulmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek şöyle diyor:

"Son yıllarda Siverek'te eğitimin önemi daha iyi anlaşılmaya başlandı. Ekonomik gücü yerinde olan çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi için çaba harcayanlar çocuklarını Şanlıurfa veya Diyarbakır gibi kentetlere götürmek zorunda kalıyorlardı, insanlar artık çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için hiçbir fedakârlıktan kaçmıyorlar. Bu özel okul Siverek'te eğitim alanında bir rekabete neden olacak bu rekabet daha iyi bir eğitime yansıyacak. Biz bu alanda yatırım yapma cesaretini gösteren arkadaşlarımızı kutluyoruz"

AdminAdmin