SİVEREK
Giriş Tarihi : 20-07-2018 20:26   Güncelleme : 20-07-2018 20:26

Siverekli kadınlar imece usulüyle ekmek pişiriyorlar

Bazı kadınlar para karşılığı ekmek pişirim aile bütçesine katkı sunuyorlar

Siverekli kadınlar imece usulüyle ekmek pişiriyorlar

Mahmut İZGÖR - Siverek'te ev hanımları yufka ekmeği gelenek haline getirerek hem yardımlaşıyorlar hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Özellikle kenar mahalleler de yaşayan kadınlar yufka ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için çoğunlukla sabahın erken saatlerinde hamur yoğurarak güne başlıyorlar. Kadınların bir kısmı eve maddi destek amaçlı çalışırken bir kısmıysa yardımlaşma usulüyle ekmeklerini hazırlıyor.  Ortalama 15 kg undan 520 ekmek yapılırken günlük yövmiyeleri ise 65 TL ile ev ekonomisine katkı sağlıyor. İşsizlik oranının yüksek olduğu ilçede kadınlar yufka ekmek açarak eve katkı sağlıyorlar.

On dört yaşından beri ekmek açtığını söyleyen Seyhan Güllü, "Ekonomik durumumuz yok bizde ev ekonomisine katkı sağlamak için böyle bir yöntem bulduk. 65 TL karşılığında yufka ekmek almak isteyenlere ve ya kendileri yapamadığından bizi çağıran ailelerin ekmeklerini yapıyoruz. Siverek ' te geleneksel olarak yaptığımız bir iştir ekmek açmak. Hem faydalı hem de sağlıklı olduğu için biz ailece yufka ekmeği tüketmeye özen gösteriyoruz. Çoğumuz çalışırken çoğumuzda yardımlaşma usulüyle yufka ekmek yapıyorlar" dedi.

AdminAdmin