SİVEREK
Giriş Tarihi : 20-08-2019 18:48   Güncelleme : 20-08-2019 18:48

Siverekli kız öğrenciler yılın stresini düzenledikleri geziyle attılar

Siverekli kız öğrenciler yılın stresini düzenledikleri geziyle attılar

Mahmut İZGÖR - Farklı illerde Üniversite okuyan Siverekli öğrenciler memleketlerinde bir araya gelerek Diyarbakır'ı gezme fırsatı buldu.

Okulların tatil olmasıyla sınav ve derslere kısa bir ara veren öğrenciler, bu kısa arayı iyi bir şekilde değerlendirmek için kendi aralarında düzenledikleri günü birlik gezi turlarına gidiyorlar

Ders ve sınav stresini atmak için Diyarbakır'a giden öğrenciler On gözlü köprü, Sur içi, Hasanpaşa hanı, Ulu cami ve birçok tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Gezinin amacı sadece gezmek değil

Geziyi düzenleyen Türkan Çakar geziyle ilgili şunları kaydetti: 

''Bu gezinin amacı sadece gezmek değildi. Anadolu'nun Tarihi mimarisi, Osmanlı ve Selçuklulardan kalan eserleri görmek adına geziden çok verim aldık. Yeni yerlerin tarihini öğrenmek bizi oldukça etkiledi. Bu tür gezilere devam etmeyi düşünüyoruz, ne kadar memleketli tanırsak o kadar tarih bilgimizi zenginleştirmiş oluruz.

Geziyi kendi imkânlarımızla düzenledik

Çakar, bu geziyi kendi imkânlarımızla düzenledik KYK'dan aldığımız bursu gezi ve bize faydalı olacak alanlar da kullanıyoruz. Temmuz ve Ağustos ayının  yurt ücretini yatırmadığımız için bu tür etkinleri düzenlerken işimiz maddi açıdan kolaylaşıyor.  yaptığımız bu geziden baya bir motivasyon aldık yeni eğitim öğretim yılına daha iyi bir şekilde hazırlamamız ve daha sıkı çalışmamız için bize çok iyi bir etkisi oldu. Bu tür etkinliklere tüm Siverek gençlerinin de katılmasını istiyoruz. Çakar, beni kırmayıp benimle bu geziye katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.

AdminAdmin