SİVEREK
Giriş Tarihi : 07-08-2019 21:58   Güncelleme : 07-08-2019 21:58

Siverekli muhtarların Büyükşehir Belediyesinden Siverek itfaiyesini güçlendirin talebi

Siverekli muhtarların Büyükşehir Belediyesinden Siverek itfaiyesini güçlendirin talebi

Mahmut İZGÖR - Siverek Bahçelievler mahallesinde 4. katlı bir apartmanda çıkan yangının ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine geç gelmesi ve dördüncü kata kadar yükselen alevler, itfaiye merdiveninin olmayışı vatandaşların tepkisine neden olmuş vatandaşla görevliler arsında kısa süreli sözlü tartışma meydan gelmişti.

Siverek’te görev yapan bazı Mahalle muhtarları bir araya gelerek Büyükşehir Belediye Başkanına çağırıda bulunarak ilçe itfaiyesinin araç gereç ve personel açısından güçlendirmesini istediler.

Büyükşehir Belediye Başkanına Çağırıda bulunan Hayriye Mahallesi Muhtarı Osman Veysan, Gülabibey Mahalle muhtarı İbrahim Halil Çetinbey, Avanat Mahalle muhtarı Habeş Akgül, Bağlar mahalle muhtarı Aziz Kökyük bir araya gelerek Basın açıklaması yaptılar.

Muhtarlar adına konuşan Osman Veysan yaptığı açıklamada şunları kaydetti" Siverek nüfus ve coğrafik olarak İl düzeyinde bir ilçe, her anlamda artık Siverek İlçe idaresiyle idare edilmiyor. Geçtiğimiz gün ilçemizde aynı anda çıkan iki yangı olayından dolayı itfaiye ekiplileri olay yerine geç geldikleri için yangın olan ev tamamen yandı itfaiye gecikince yangın polis tomalarıyla söndürülmeye çalışıldı. Yaklaşık üçyüz bin nüfusu olan bir ilçede her gece sadece üç kişilik vardiya görev yapıyor. Aynı anda bir trafik kazası ve yangın olayı meydana gelse personel yokluğunda ya kaza yerinde araçta sıkışanlar acı içinde ölecek ya da yangında mahsur kalanlar cayır cayır yanacak. Siverek diğer ilçelerden farklıdır. Gülabibey, Hayriye, Camikebir mahallerinde halen çok sayıda toprak ve ahşap çatılar vardır. Bu sokaklar dardır üç kişilik itfaiye ekibi burada ki yangını söndüremez. Ayrıca ilçede on beş katlı yapılara izin verilmiş çok sayıda yüksek katılı bina vardır on kata çıkacak kadar bir merdivenin olmayışı ve personel yetersizliğinden dolayı her an ilçede itfaiyenin yetişemediği bir facia yaşanabilir biz mahalle muhtarları olarak itfaiyede ki personel yetersizliği giderilmediği taktirde biz mahalle muhtarları olarak konuyu Şanlıurfa'ya gelecek olan Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Yetkililerden ricamız bir facia yaşanmadan önlem alınsın." dedi.

AdminAdmin