SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-11-2018 21:04   Güncelleme : 02-11-2018 21:04

Siverekli nar üreticileri ilgi bekliyor

Bölge çiftçisinin organik tarım talebi

Siverekli nar üreticileri ilgi bekliyor

Baran Besra ÜTLU - Siverek’te nar üretimindeki artış üreticileri daha fazla ürün almak için İlçe tarım ve hayvancılık müdürlüğünden ilgi bekliyor.

Bölgede klasik yöntemlerle nar üreten üreticiler bölgede organik olarak nar yetiştirim organik sertifika almak için bölge ziraat odası ile ilçe tarım müdürlüğünden destek bekliyor.

Bölgede ciddi bir organik tarım pazarı sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Siverek Ziraat Odası Başkanı Cuma Polatoğlu yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gerek nar üreticilerimiz gerekse diğer organik meyve üreticilerimizin çoğu klasik yöntemlerle organik nar üreticiliği yapıyor. İlçe tarım müdürlüğünde kayıtları bulunmadığı için yılda ne kadar üretim yaptığı belli değil. Bölgede organik tarım yapmak isteyen üreticilerimiz odamıza başvurduklarında kendilerine teknik anlamda yardımcı olunacak" dedi.

Ergen kırsal mahallesinde nar üreticiliği yapan Mustafa Ütlü yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Bölge bakir bir bölgedir sadece nar üreticiliği değil, genel olarak teknik organik tarımın yapılabilmesi için bölgede ilçe tarım müdürlüğünce kırsalda yaşayan vatandaşlara   seminer verilip uygulamalı eğitimler verilmesi halinde bölge Türkiye'nin  organik tarım bölgesi  olur. İlçe tarım müdürlüğü bünyesinde görev yapan ziraat mühendislerinin sahada görev yapmalarını, üreticilere destek olmalarını bekliyoruz" dedi.

AdminAdmin